Ministrul Sanatatii: Ordinul de ULTIMA ORA cu Masuri Importante Anuntate pentru Romani

Ministrul Sanatatii Ordinul ULTIMA ORA Masuri Importante Anuntate Romani

Ministrul Sanatatii a anuntat in mod oficial un nou ordin de ultima ora, care vine cu o serie de masuri extrem de importante pentru toata tara, iar asta pentru ca s-a luat decizia de a se cere notificarea autoritaitlor pentru vanzarea produselor care sunt inlocuitori totali ai dietei in scop de control al greutatii.

Ministrul Sanatatii vorbeste mai jos despre alinierea legislatiei din Romania la directivele europene in vigoare, in materie de inlocuitori totali ai dietei pentru controlul greutatii, iar masura este una extrem de buna pentru toti romanii care urmeaza proceduri de acest gen pentru a pierde in greutate, acum sau in viitor.

“ORDIN privind aprobarea Procedurii de notificare pentru produsele care sunt puse pe piață ca înlocuitori totali ai dietei în scop de control al greutății în baza art. 7 din Regulamentul delegat (UE) 2017/1798 al Comisiei din 2 iunie 2017 de completare a Regulamentului (UE) nr. 609/2013 al Parlamentului European și al Consiliului, în ceea ce privește cerințele specifice privind compoziția și informațiile aplicabile înlocuitorilor totali ai dietei în scop de control al greutății

Se aprobă Procedura de notificare a produselor care sunt puse pe piață ca înlocuitori totali ai dietei în scop de control al greutății, în baza art. 7 din Regulamentul delegat (UE) 2017/1798 al Comisiei din 2 iunie 2017 de completare a Regulamentului (UE) nr. 609/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește cerințele specifice privind compoziția și informațiile aplicabile înlocuitorilor totali ai dietei în scop de control al greutății, prevazută în Anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Ministerul Sănătății este autoritatea națională competentă pentru implementarea prevederilor Regulamentulului Delegat (UE) 2017/1798 al Comisiei din 2 iunie 2017 de completare a Regulamentului (UE) nr. 609/2013 al Parlamentului European și al Consiliului în ceea ce privește cerințele specifice privind compoziția și informațiile aplicabile înlocuitorilor totali ai dietei în scop de control al greutății.

Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Reglementările tehnice cuprinse în prezentul ordin respectă procedura de notificare prevăzută de Directiva (UE) 2015/1535 a Parlamentului European şi a Consiliului din 9 septembrie 2015 referitoare la procedura de furnizare de informaţii în domeniul reglementărilor tehnice şi al normelor privind serviciile societăţii informaţionale.

Publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L, nr. 241 din 17 septembrie. Prezenta procedura stabilește modul de notificare a produselor menite să înlocuiască total dieta în scop de control al greutății atunci când sunt introduse pe piață.”