Ministrul Educatiei: 2 Anunturi foarte IMPORTANTE pentru Toate Scolile si Toti Elevii

Ministrul Educatiei 2 Anunturi IMPORTANTE Toate Scolile Toti Elevii

Ministrul Educatiei a facut 2 anunturi foarte importante pentru toate scolile si toti elevii din Romania, anunturi despre care trebuie sa stie milioane de parinti si elevi, prinmul avand in centru o discutie avuta in legatura cu dotarea cu echipamente, mobilier, si materiale didactice, a scolilor din toata tara in lunile urmatoare.

Ministrul Educatiei explica mai jos de ce este foarte important acest proces pentru Romania in momentul de fata, si de ce trebuie sa fie dus la indeplinire, separat vorbind inclusiv despre masurile menite sa impiedice raspandirea gripei, sau a altor virusi, in scoli, in special in aceasta perioada foarte complicata in Romania.

“Astăzi, Ministerul Educației a organizat un webinar cu scop informativ privind apelul competitiv de proiecte pentru „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe” (palatele și cluburile copiilor, cluburile sportive, cabinetele de asistență psihopedagogică), finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență – Componenta C15 Educație.

Prin intermediul acestui apel, alocăm 1 miliard de euro, o investiție fără precedent care poate schimba fața educației din România. Ne dorim ca toți copiii din România care intră în școală să beneficieze de un mediu de învățare primitor, dotat cu toate resursele necesare pentru dezvoltarea lor educațională.

Întâlnirea s-a adresat beneficiarilor apelului, cărora le mulțumim că au participat într-un număr foarte mare pe platforma ZOOM, mai exact 500. Le mulțumim, pe această cale, și celor peste 1000 de persoane care ne-au urmărit live pe pagina de Faceook a ministerului. Vom reveni și cu o formă scrisă a principalelor întrebări și răspunsuri, pentru a facilita, pe cât posibil, depunerea unui număr cât mai mare de proiecte.

Recomandăm școlilor să limiteze accesul persoanelor care nu au legătură directă cu procesul educațional pe perioada intensificării transmiterii virusului gripal. Așa cum spuneam, avem promisiuni de sprijin din partea DSP-urilor pentru școli și pentru inspectorate, în așa fel încât toate informațiile necesare atât școlilor și personalului acestora, cât și părinților să fie puse la dispoziție.

De asemenea, este important să fie respectate măsurile de igienă, dezinfecţia periodică a mâinilor şi a suprafeţelor. Foarte important, aerisirea periodică a încăperilor. Ştim că este sezon rece, însă este foarte important ca atunci când există pauze, încăperile să fie aerisite. De asemenea, în ceea ce priveşte comportamentele atunci când apar totuşi simptome tuse, strănut, este important să fie urmată eticheta în acest sens.”