Austria Contrazisa Dur, Anuntul Oficial Important pentru Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Contrazisa Dur Anuntul Oficial Important Aderarea Romaniei Schengen

Austria este contrazisa dur de un anunt oficial foarte important pentru aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca se dovedeste, de aceasta data si cu informatii oficiale, faptul ca tara noastra nu este principala “poarta” de intrare a migrantilor in Europa, asa cum a afirmat in luna decembrie Karl Nehammer, impreuna cu alti reprezentanti ai guvernului sau de la Viena.

Austria a blocat aderarea Romaniei la Schengen spunand ca tara noastra e un paradis al migratiei catre teritoriul sau, insa Frontex, agentia Uniunii Europene care se ocupa de securitatea frontierelor, afirma ca Balcanii de Vest sunt principala “poarta” de intrare a migrantilor in cadrul UE, Bulgaria fiind, cel mai probabil, principala tara prin care se deplaseaza ei in fiecare an spre centrul UE.

Austria stie acest lucru, si a intarit cooperarea cu Bulgaria chiar pe final de 2022, dupa blocarea aderarii Romaniei la Schengen, impreuna cu cea a bulgarilor, cerand deasemenea acordarea de fonduri europene pentru ca un gard sa fie construit la granita tarii noastre vecine cu Turcia, totul pentru a reduce numarul migrantilor care ajung pe teritoriul sau in urmatorii ani.

“Există multe indicii că Bulgaria, în special, care dorește să devină membră a spațiului Schengen, este un punct slab. Guvernul de la Viena subliniază că aproximativ jumătate din cei 100.000 de migranți ilegali care au sosit în Austria, dintre care majoritatea nu erau înregistrați anterior, au trecut granița turco-bulgară.

Originea migranților înregistrați pe ruta Balcanilor de Vest sugerează, de asemenea, că granița terestră cu Bulgaria este principala poartă către Uniunea Europeană. Cea mai mare parte (94.000) au fost sirieni; cu aproximativ 3,5 milioane, ei sunt cel mai mare grup de refugiați din Turcia.”