Austria Sustine Oficial o Urgenta Masura Radicala in Urma Impiedicarii Intrarii Romaniei in Schengen

Austria Sustine Oficial Urgenta Masura Radicala Urma Impiedicarii Intrarii Romaniei Schengen

Austria sustine o urgenta masura radicala in urma impiedicarii intrarii Romaniei in Schengen, iar ministrul de interne al guvernului de la Viena, Gerhard Karner, a anuntat-o in mod oficial in cadrul unei discutii pe care a avut-o cu omologul sau grec chiar zilele trecute, ei vorbind despre problema majora a migratiei cu care se confrunta ambele tari acum.

Austria sustine extinderea gardului de la granita dintre Grecia si Turcia, ministrul de interne grec anuntand ca ar vrea sa il extinda cu inca 80 de kilometri, iar costul pentru aceasta operatiune ar urma sa se ridice la nu mai putin de 420 de milioane de euro, ministrul Karner confirmand ca initiativa e buna, iar in final ea ar putea ajuta Romania sa adere la Schengen.

Austria a afirmat in repetate randuri ca un gard ar trebui construit inclusiv la granita dintre Bulgaria si Turcia pentru a impiedica deplasarea migrantilor, insa deocamdata aceasta cerere nu e pe placul Comisiei Europene, dar poate ca extinderea gardului din Ungaria va aduce intrarea in Schengen pentru Romania si Bulgaria, multumindu-i si pe austrieci.

“Extinderea barierei de la frontiera turco-greacă sprijină lupta împotriva traficului de persoane și migrației ilegale și are efecte pozitive asupra securității în Austria.UE ar trebui, de asemenea, să sprijine alte state membre de la frontiera externă în crearea unor astfel de bariere de frontieră.

În plus, Austria a propus ca UE să furnizeze bani pentru operațiunile de poliție împotriva traficului de persoane în străinătate și pentru măsuri de construcție la frontierele externe. În faza finală, aceasta ar trebui să aibă o lungime de 140 de kilometri, costurile pe kilometru fiind de trei milioane de euro – adică 420 de milioane de euro.”