Tragedia din Dnipro, Anuntul lui Volodimir Zelenski Privind Atacul Sangeros al Rusiei

Volodimir Zelenski a oferit o serie de noi informatii cu privire la atacul sangeros al Rusiei asupra unui bloc de locuinte din orasul Dnipro, acolo unde 30 de persoane si-au pierdut viata, printre ele aflandu-se si un copil in varsta de doar 15 ani.

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre cat de grava se dovedeste a fi teroarea pe care Rusia a adus-o in Ucraina cu invazia pe care a pornit-o cu aproape 11 luni de zile in urma, si care inca pare a fi extrem de departe de vreun final.

“Toată ziua de azi am primit rapoarte de la Dnipro. Curăţarea molozului continuă acolo.

Sunt implicate toate serviciile necesare și le mulțumesc tuturor celor care fac operațiunea de salvare! Mulțumim angajaților Serviciului de Stat de Urgență, poliției și Gărzii Naționale, serviciilor comunale, medicilor noștri, tuturor voluntarilor și niproșilor de rând care ajută!

Deocamdată, soarta a peste 30 de persoane care ar fi putut fi în clădire în momentul rachetei teroriștilor rămâne necunoscută.

Zeci de persoane au fost salvate din dărâmături, inclusiv șase copii. Luptăm pentru fiecare persoană! Iar operațiunea de salvare va dura atâta timp cât va exista chiar și cea mai mică șansă de a salva o viață.

În prezent, lista morților include 30 de persoane, inclusiv un copil – o fată, ea avea 15 ani.

Există rapoarte că doi copii au rămas orfani – printre cei morți se numără și părinții lor. Condoleanțe tuturor celor care și-au pierdut cei dragi…

În timpul care a trecut de la acest atac cu rachete, Ucraina a auzit cuvinte de simpatie și de sprijin din partea multor lideri, personalități publice, jurnaliști și oameni obișnuiți din diferite țări ale lumii. Mulțumesc tuturor celor care nu au rămas indiferenți! Este foarte important ca oamenii normali să vină împreună ca răspuns la teroare.”