Decizia OMS de ULTIMA ORA, ce Masuri sunt Luate pentru Intreaga Lume

Decizia OMS ULTIMA ORA Masuri Luate Intreaga Lume

OMS a anuntat in mod oficial o decizie de ultima ora cu o serie de masuri foarte importante care au fost luate pentru intreaga lume, iar asta pentru ca vorbim despre o serie de modificari pentru regulie in baza carora se ghideaza statele lumii cand vine vorba despre masurile pentru prevenirea Coronavirus, fiind redua strictetea cu care trebuie impuse unele.

OMS reduce perioada de izolare pentru persoanele care sunt confirmate ca fiind infectate cu Coronavirus, fie ca au simptome, sau nu, dar in acelasi timp recomanda in continuare folosirea mastilor de protectie pentru protejare in situatiile in care ne aflam in spatii care sunt aglomerate, sau prost ventilate, pentru a evita o posibila infectare in aceasta perioada.

OMS continua sa recomande Paxlovid ca medicament eficient pentru persoanele care sunt infectate cu Coronavirus, si au o forma moderata de boala, cu risc de spitalizare, insa desigur ca ne mentine atentia indreptata si spre vaccinurile care raman eficiente pentru prevenirea unei posibile infectari in aceasta perioada, dar si pentru viitor.

“Pentru pacienții cu simptome, noile ghiduri sugerează 10 zile de izolare de la data apariției simptomelor. Anterior, OMS a sfătuit ca pacienții să fie externați la 10 zile după apariția simptomelor, plus cel puțin trei zile suplimentare de la dispariția simptomelor.Pentru cei care sunt testați pozitiv pentru COVID-19, dar nu au niciun semn sau simptom, OMS sugerează acum 5 zile de izolare față de 10 zile anterior.

OMS și-a extins recomandarea fermă pentru utilizarea nirmatrelvir-ritonavir (cunoscut și sub numele său de marcă „Paxlovid”). Nirmatrelvir-ritonavir a fost recomandat pentru prima dată de OMS în aprilie 2022. OMS recomandă cu tărie utilizarea acestuia la pacienții cu COVID-19 ușoare sau moderate, care prezintă un risc ridicat de spitalizare.”