Ministrul Apararii Transmite o Serie de IMPORTANTE Anunturi Oficiale privind Armata Romana, Ucraina, NATO

Ministrul Apararii Transmite Serie IMPORTANTE Anunturi Oficiale Armata Romana Ucraina NATO

Ministrul Apararii a transmis in mod oficial o serie de anunturi foarte importante cu privire la Armata Romana, Ucraina si NATO, in plin context al razboiului din dintre Rusia si tara noastra vecina, el avand o intalnire cu ambasadorul ucrainean in Romania, in care a discutat despre ajutorul acordat constant pe timpul conflictului.

Ministrul Apararii vorbeste deasemenea si despre Armata Romana, care a inceput un nou an de instructie, si ale carei soldati vor ajunge la un moment dat sa se antreneze inclusiv cu partenerii din structurile NATO pentru a-si intari capacitatea de a coopera in cadrul misiunilor pe care le vor avea de desfasurat.

“Am fost onorat să particip la Gala PatriotFest, un concurs care reunește cele mai valoroase proiecte de cercetare și inovare din domeniul apărării și securității naționale. Este normal ca o țară să caute să îi valorizeze și să îi premieze pe cei care au idei inovatoare, pe cei care și-au dedicat zile și nopți împlinirii ideilor și aspirațiilor lor. Contribuția la procesul de inovare în domeniul securității, pe care și-au adus-o toți cei care au intrat în concursul PatriotFest, este cu atât mai importantă cu cât trecem printr-o perioadă plină de provocări.

Transmit condoleanțe guvernului și poporului ucrainean pentru pierderea de vieți omenești în tragicul accident aviatic care a avut loc lângă Kiev și în care și-au pierdut viața ministrul de interne, Denys Monastyrski, dar și alte persoane aflate la bordul elicopterului, dar şi la sol. Suntem alături de Ucraina în aceste momente de grea încercare.

Am avut, în această dimineață, o discuție excelentă cu ambasadorul Ucrainei în România, Ihor Prokopchuk. Am reiterat poziția fermă a țării noastre în ceea ce privește importanța continuării sprijinului internațional acordat Ucrainei, atâta timp cât va fi nevoie. De asemenea, am transmis că este important să menținem dialogul constant între ministerele apărării din România şi Ucraina privind problematica complexă de securitate şi apărare din regiunea Mării Negre.

Armata României dă startul unui nou an de instrucție! În actualul context de securitate, cu multiple provocări în plan regional și cu un război care se desfășoară la granițe, o prioritate a militarilor români va fi consolidarea capacității de apărare.

Un accent deosebit va fi pus pe antrenarea structurilor multinaționale de comandă dislocate pe teritoriul României, a unităților afiliate la acestea și pe creșterea interoperabilității cu armatele din țările NATO.”