Ministrul Apararii Dezvaluie Oficial Noi Masuri IMPORTANTE Luate de catre Romania

Ministrul Apararii Dezvaluie Oficial Noi Masuri IMPORTANTE Luate Romania

Ministrul Apararii dezvaluie in mod oficial noi masuri importante care au fost luate de catre Romania in momentul de fata, si care ar trebui sa fie cunoscute de catre foarte multi dintre romani, iar asta pentru ca, in primul rand, vorbeste despre discutia avuta cu ambasadorul Spaniei privind cooperarea dintre tari, in special privind razboiul din Ucraina.

Ministrul Apararii confirma deasemenea si o donatie de echipamente medicale pe care Romania a facut-o Republicii Moldova in luna ianuarie, un ajutor care era necesar tarii, si despre care aveti mai multe detalii mai jos, mai ales ca vorbim despre o masura extrem de importanta pentru tara noastra vecina.

“Am primit, astăzi, la sediul Ministerului Apărării Naționale, vizita ambasadorului Regatului Spaniei, José Antonio Hernández Pérez-Solórzano. Discuțiile s-au axat pe aspecte de actualitate privind situația de securitate, în special din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, precum și pe sprijinul acordat Ucrainei de cele două state. Totodată, am exprimat aprecierea României privind contribuția substanțială a Spaniei la implementarea măsurilor de descurajare și apărare aliate de pe teritoriul României. Militarii români și spanioli vor participa, în acest an, la activități și exerciții multinaționale care vor fi organizate în țara noastră.

Au fost agreate necesitatea sprijinirii poporului ucrainean în apărarea țării și condamnarea acțiunilor brutale ale Federației Ruse în această țară care se soldează inclusiv cu victime în rândul populației civile. În același context, a fost trecută în revistă cooperarea bilaterală, fiind evidențiată importanța schimburilor de experiență, precum și participarea la activități și exerciții multinaționale care vor fi organizate în România în anul 2023.

De asemenea, s-a convenit asupra reluării lucrărilor comisiei militare mixte româno-spaniole, ca un instrument deosebit de util pentru creșterea cooperării practice, consolidarea dialogului bilateral și identificarea unor noi oportunități de interes reciproc.

Ministerul Apărării Naționale donează Ministerului Apărării din Republica Moldova materiale de resort medical în valoare de 7.302.836,95 lei, în baza Contractului de donație între Statul român prin Ministerul Finanțelor și Ministerul Apărării al Republicii Moldova, din 29 decembrie 2022, în scopul continuării măsurilor constante de sprijin ale României pentru Republica Moldova. Donația constă în 1.000 viziere, 9.000 cutii cu mănuși, 2.000 ochelari de protecție din plastic, 3 milioane de măști chirurgicale, precum și 500 mii de măști de protecție.

Astfel, reprezentanţii MApN vor preda materialele medicale către omologii lor din Republica Moldova la punctul de control trecere frontieră Leușeni-Albița, în zilele de 19 și 20 ianuarie. Transportul bunurilor materiale de la Centrul de logistică medicală și de la depozitul sanitar Nord-Sebeș la punctul de control trecere frontieră Leușeni-Albița, se execută prin grija Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul Ministerului Apărării Naționale, iar operațiunile de export/donație și predare a bunurilor către reprezentanții Republica Moldova se desfășoară cu sprijinul CN Romtehnica SA.”