Austria Loveste Dur, Anuntul de ULTIMA ORA de la Nehammer pentru Romania

Austria Loveste Dur Anuntul ULTIMA ORA Nehammer Romania

Austria loveste dur in Romania dupa blocarea intrarii in Schengen, iar asta deoarece binecunoscutul cancelar Karl Nehammer a facut un anunt de ultima ora in care spune ca in momentul de fata guvernul pe care-l conduce nu va renunta la votul de veto dat in cazul tarii noastre, ceva ce poate ca multa lume se astepta sa nu se schimbe prea curand.

Austria ramane in continaure hotarata sa mentina acest vot de veti pentru intrarea Romaniei in Schengen, dar si a Bulgariei, spunand ca e nevoie de o regandire a sistemului de azil, dar si de protectie mai buna a granitelor Uniunii Europene, o schimbare a votului sau necesitand o schimbare fundamentala a situatiei de fapt privind problema migratiei.

Austria cere mai multa presiune pe Comisia Europeana, dar si mai mult ajutor pentru Romania si Bulgaria, astfel incat sa isi poata proteja mai bine granitele, deci e putin probabil sa vedem prea curand Romania in Spatiul Schengen, atat timp cat guvernul de la Viena pare atat de hotarat sa ne blocheze intrarea cu orice pret pana primeste ceea ce doreste.

“Atâta timp cât spațiul Schengen nu funcționează și, de exemplu, Germania efectuează controale la frontieră cu alte țări membre Schengen precum Austria, la fel ca multe alte țări europene, nu putem extinde acest spațiu. Prin urmare, vetoul Schengen al Austriei va rămâne în vigoare până când situația se va schimba fundamental.

Trebuie să punem și mai multă presiune asupra frânei de azil – nu numai în Austria, ci în toată Europa. Avem nevoie de sprijin deplin pentru Bulgaria și România și, în sfârșit, de acțiuni concrete din partea Comisiei Europene pentru consolidarea protecției frontierelor externe.”