Ministrul Apararii Confirma Masurile IMPORTANTE pentru Armata Romana si Noile Decizii Oficiale

Ministrul Apararii Confirma Masurile IMPORTANTE Armata Romana Noile Decizii Oficiale

Ministrul Apararii a vorbit despre masurile extrem de importante luate pentru Armata Romana chiar recent, dar si deciziile oficiale in baza carora acesta urmeaza in perioada urmatoare sa participe la Bruxelles pentru a avea discutii pe tema razboiului din Ucraina, dar in viitor intentioneaza sa faca noi vizite in tarile in care soldatii romani desfasoara misiuni.

Ministrul Apararii vorbeste si despre cresterea bugetului minsiterului la 2.5% din PIB, ceea ce a permis cresterea soldei de grad, diverse alte investitii importante fiind deasemenea pregatite cu banii care sunt alocati de catre Guvernul Romaniei pentru a inzestra Armata Romana in cursul anilor urmatori.

“Dupa Ramstein voi merge pentru o intalnire bilaterala cu noul ministru german al apararii, urmand ca saptamana urmatoare intalnirii mele, sa ma deplasez probabil la Bruxelles unde vom avea discutii pe aceleasi teme. A fost o vizita anticipata de discutiile pe care le-am avut (n. red. in Kosovo), in format audio-video cu ei inainte de sarbatori.

Am vrut sa dau si mesajul ca romanii ii apreciaza(pe militarii romani) pentru ceea ce fac, ii sustin, si ca ii asigura de toata pretuirea lor. In prima parte a vizitei m-am intalnit cu militarii nostri, si am avut ocazia sa iau la cunostinta, si sa am o prezentare detaliata privind misiunile executate, dar si modul de integrare in gruparea de forte, dar si conditiile de viata din baza.

La nivelul clasei politice, dar si la nivelul Guvernului exista o intelegere profunda a momentului in care ne aflam, dar si a importantei pe care armata o are, si pe care a avut-o de-a lungul vremii, motiv pentru care bugetul pe care ministerul pe care il conduc l-a primit anul acesta prin votul Parlamentului este de 2.5% din PIB, dupa ce cativa ani am avut 2%.

Ne-am situat totusi intr-o pozitie destul de buna in randul tarilor NATO care au investit in domeniul militar, si nu intamplator am folosit cuvantul investitii, pentru ca a cheltui in domeniul militar inseamna a investi in siguranta si pacea cetatenilor. Acesti 2.5% ne permit, pe de o parte, sa continuam programele de achizitii, de avioane F16, sau sisteme Patriot, Pirahna 5, HIMARS, sau altele care cresc capabilitatile Armatei Romane.

Nu in ultimul rand, ele ne dau posibilitatea de a genera o mai mare apetenta a tinerilor sa imbratiseze cariera militara, si prin cresterea nivelului de viata si a veniturilor celor care activeaza in acest domeniu cu totul special. Am avut ca rezultat imediat posibilitatea de a creste soldele de grad, lucru care era asteptat de catre militarii romani de multa vreme, si lucru pe care l-am putut face inclusiv alocarii bugetare.”