Austria: Probleme Majore care cer Masuri Urgente, Blocheaza Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Probleme Majore Masuri Urgente Blocheaza Aderarea Romaniei Schengen

Austria inregistreaza o serie de probleme majore care cer si aplicarea unor masuri urgente, blocand in acelasi timp si aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca vorbim despre un nou raport al Comisiei Europene privind migratia in Uniunea Europeana, iar austriecii au inregistrat de 3 ori mai multe cereri de azil comparativ cu celelalte tari europene.

Austria a inregistrat in 2022 nu mai putin de 108.000 de cereri de azil, triplarea fiind o problema uriasa, in contextul in care Spania, de exemplu, a avut cu doar cateva mii mai multe cereri, diferenta fiind disproportionala in raport cu diferenta majora intre teritoriile tarilor si nivelul populatiei, iar asta afecteaza sansele Romaniei de aderare la Schengen.

Austria continua sa sustina ca fara o reformare a sistemului de azil din Uniunea Europeana, nici Romania si nici Bulgaria nu vor fi acceptate in Spatiul Schengen, astfel ca e nevoie de un consens la nivel european pentru a se implementa schimbarile ncesare pentru ca dorintele guvernului de la Viena sa fie indeplinite.

“Numărul cererilor de azil în Austria s-a triplat în ultimul an. Acest lucru face din Austria țara UE cu cea mai puternică creștere a cererilor din întreaga Uniune. Germania, Franța, Spania și Austria sunt principalele țări de destinație pentru solicitanții de azil. Austria, care a avertizat în mod repetat cu privire la o creștere a migrației ilegale.

A pus veto-ul asupra aderării României și Bulgariei la Schengen din cauza temerilor că cele două țări nu vor putea implementa suficiente controale la frontieră permitand încetarea migrației legale. Pe lângă solicitanții de azil, aproximativ cinci milioane de ucraineni au solicitat așa-numita „protecție temporară” în UE, oferindu-le reședința imediată, dreptul de munca în UE.”