Ministrul Apararii Anunta Oficial Masurile IMPORTANTE si Preocuparile privind Armata Romana

Ministrul Apararii Anunta Oficial Masurile IMPORTANTE Preocuparile Armata Romana

Ministrul Apararii a facut o serie de anunturi foarte importante cu privire la masurile care au fost luate in ultima perioada de catre el cu privire la Romania, iar dupa cum puteti vedea mai jos, vorbim despre cele mai recente intalniri si discutii care au avut in centru conflictul din Ucraina, care desigur ca afecteaza si Romania.

Ministrul Apararii vorbeste si despre preocuparile privind Armata Romana, iar asta pentru ca se doreste crearea unei predictibilitati privind cariera militara, si se cauta metode prin care sa fie atrasi noi tineri in acest domeniu in momentul de fata, Romania avand nevoie de profesionisti care sa o apere de orice amenintari.

“Situatia de securitate actuala a generat si masurile pe care NATO le-a luat, generate de agresiunea nejustificata si ilegala a Rusiei din februarie, motiv pentru care postura consolidata de aparare, pentru ca asa cum am mai spus, NATO are o vocatie profund defensiva, si era normal ca pe flancul estic, care este nu doar flanc al UE, ci si al NATO, masurile luate sa fie proportionale cu dorinta de aparare a cetatenilor.

Motiv pentru care ma bucur ca si in Romania, pentru ca nu trebuie sa uitam rolul Romaniei pe flancul estic, iar odata cu conceptul strategic adoptat la Madrid, unde Marii Negre i se recunoaste valoarea geopolitica si strategica, mai ales in acest context, ma bucur ca Romania a capatat o valoare de pivot regional, si ca inca o data se confirma faptul ca este un aliat de nadejde.

Pe langa lucrurile care se intampla pe flancul estic, si in zona geografica in care noi ne situam, Romania s-a miscat foarte bine in acord cu aliatii ei, si prezenta militara care se afla pe teritoriul tarii noastre, cred ei ca in momentul de fata este adecvata nevoilor de securitate pe care le avem.

Preocuparea noastra este aceea de a da predicitibilitate acestei cariere, si de a incuraja si a oferi posibilitatea oamenilor sa decida sa urmeze aceasta cariera. Desi alegerea este personala, noi incercam sa o influentam in sensul in care noi ni l-am propus. Nu ascund faptul ca atunci cand se pleaca din sistem nu sunt vesti bune.

Ne preocupa in cel mai inalt grad sa creeam conditiile care sa ii permita unui tanar, sau unui specialist intr-un domeniu, pentru ca si armata, si activitatea militara, sunt profesionalizate in mod deosebit. Sunt domenii care prezinta un interes mult mai mare decat inainte din punct de vedere al domeniului apararii, deci ne dorim ca acesti oameni sa isi doreasca sa imbratiseze aceasta cariera.” a declarat Angel Tilvar.