Suma Uriasa cu care Comisia Europeana a Ajutat Ucraina in Razboi

Suma Uriasa Comisia Europeana Ajutat Ucraina Razboi

Comisia Europeana anunta in mod oficial ce suma mare a fost alocata drept ajutor pentru Ucraina in cele 11 luni de razboi care au trecut pana in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre 10.2 miliarde de euro care au ajuns la guvernul ucrainean, si care au menira de a sustine lupta impotriva rusilor.

Comisia Europeana a alocat saptamana aceasta 3 miliarde de euro sub forma de asistenta macrofinanciara pentru Ucraina, avand alocata suma de 18 miliarde de euro sub forma de ajutoare pentru anul 2023, banii urmand a fi trimisi treptat catre tara in cursul urmatoarelor luni de zile, pana la finalul acestui an.

“Susținem Ucraina încă din prima zi a agresiunii ruse. Pachetul nostru de asistență macro-financiară va ajuta la menținerea funcționării serviciilor publice, cum ar fi spitalele și școlile, restabilirea infrastructurii critice și asigurarea stabilității macroeconomice.

Săptămâna aceasta am plătit 3 miliarde EUR din pachetul de asistență macrofinanciară către Ucraina. Este prima tranșă din pachetul de sprijin de 18 miliarde pentru a ajuta Ucraina să își satisfacă nevoile de finanțare în 2023. Vom #StandWithUkraine atât timp cât este nevoie.”