Turcia Anunta o Decizie RADICALA Impotriva Suediei Luata de Recep Tayyip Erdogan

Turcia Anunta Decizie RADICALA Impotriva Suediei Luata Recep Tayyip Erdogan

Turcia blocheaza aderarea Suediei la NATO, decizia oficiala fiind dezvaluita de catre presedintele tarii, Recep Tayyip Erdogan, el punand-o pe seama unor recente proteste care au avut loc recent in capitala Stockholm, acolo unde diverse persoane au ars o copie a Coranului, si au spanzurat un manechin care il reprezenta pe presedintele turc, generand un scandal diplomatic major.

Suedia avea nevoie de votul Turciei pentru a i se permite aderarea la NATO, iar turcii au profitat de asta pentru a cere extradarea unor cetateni care au fost considerati drept tradatori ai regimului de la Ankara, insa cum acest lucru nu s-a intamplat asa cum si-a dorit Recep Tayyip Erdogan, noile evenimente au adus acest raspuns radical din partea presedintelui turc.

Turcia a afirmat in cateva randuri ca este dispusa sa ii permita Suediei sa adere la NATO, insa numai daca respecta cererile sale privind extradarea cetatenilor sai, insa aceste proceduri nu au avut loc automat, ci au urmat cursul justitiei, iar pentru guvernul de la Ankara asta a insemnat o serie de refuzuri, care combinate cu aceste evenimente blocheaza aderarea la NATO.

“Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a spus că #Suedia poate să nu conteze pe sprijinul Ankarei pentru aderarea la #NATO după protestele de la Stockholm, unde activiștii au ars Coranul și au spânzurat manechinul lui Erdogan.

„Cei care au permis să se comită un asemenea ultraj în fața Ambasadei Turciei la Stockholm nu ar trebui să se aștepte la nicio favoare de la noi. Dacă Suedia nu respectă Turcia și sentimentele religioase ale musulmanilor, nu va primi niciun sprijin din partea noastră în ceea ce privește Aderarea la NATO”, a spus Erdogan.”