Austria: Anunt de Ultima Ora al Comisiei Europene privind Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Anunt Ultima Ora Comisiei Europene Aderarea Romaniei Schengen

Austria este in centrul unui foarte important anunt de ultima ora cu privire la aderarea Romaniei la Schengen, iar asta pentru ca vorbim despre o problema care afecteaza Uniunea Europeana pe rotal, dar comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, sustine ca atat tara noastra, cat si Bulgaria, trebuie sa adere la spatiul european fara vize fara a mai astepta.

Austria este totusi sustinuta in propunerile sale de a se lua masuri pentru reducerea migratiei la nivel european, inainte ca aderarea Romaniei la Schengen sa fie posibila, iar Comisia Europeana vrea ca mai multi migranti intrati ilegal in UE sa fie trimisi inapoi in tara de origine, preferabil voluntar.

Austria cere si reformarea sistemului de acordare a azilului in UE, insa Ylva Johansson nu spune nimic despre o posibila initiativa de acest gen, care ar trebui sa rezolve o problema centrala a impiedicarii aderarii Romaniei la Schengen, insa poata ca la summitul pentru migratie de luna viitoare lucrurile se vor schimba, iar tara noastra se va apropia mai mult de aderarea dorita.

“România și Bulgaria aparțin Schengen. Ambele țări sunt pregătite să adere la spațiul Schengen, nu este nimic de așteptat. Cooperarea dintre cele două state în toate aspectele importante ale migrației este foarte bună. Cei care nu au dreptul de a rămâne în Uniunea Europeană trebuie să fie trimiși înapoi în țara de origine.

Repatrierea este o responsabilitate comună. Mai ales în țările terțe, unde nu există obstacole politice majore sau probleme cu drepturile fundamentale, mai multe persoane trebuie trimise înapoi. Pentru a proteja credibilitatea sistemului de azil și pentru a preveni trecerea nedorită a frontierei, este nevoie și de mai multă viteză.”