Germania Pregatita sa Anunte Decizia Grea Legata de Razboiul din Ucraina

Germania Pregatita Anunte Decizia Grea Legata Razboiul Ucraina

Germania este pregatita sa anunte decizia foarte grea pe care este nevoita sa o ia in plin razboi in Ucraina, si asta dupa saptamani intregi in care presiunea pusa asupra Berlinului a crescut constant, insa in final se pare ca Olaf Scholz pare sa fie pregatit sa anunte in mod oficial faptul ca tancurile Leopard 2 pot fi aruncate in lupta impotriva Rusiei.

Germania ar urma sa anunte maine decizia de a ii permite Poloniei sa trimita tancuri Leopard 2 Ucrainei pentru a lupta impotriva Rusiei, o decizie pe care mai multe tari europene au cerut-o in ultimele saptamani, si una care pare sa vina intr-un final, dar asta nu inseamna ca si Berlinul urmeaza sa trimita tancuri proprii Ucrainei in cursul urmatoarelor saptamani.

Germania nu este pregatita sa trimita tancuri proprii in Ucraina, insa alte 12 tari din Europa, si nu numai, ar fi pregatite sa trimita aproximativ 100 de tancuri in Ucraina, daca se va permite exportul lor, sau cel putin asta spune presa din SUA in momentul de fata, citand surse din interiorul guvernului de la Berlin, dar si din cadrul guvernelor altor tari aliate.

“Germania să aprobe cererea Poloniei de a livra tancuri Leopard 2 Ucrainei pe 25 ianuarie. „Berlinul vrea să ia rapid o decizie în această problemă pentru a potoli frustrarea crescândă în rândul aliaților”, a raportat Bloomberg, citând surse anonime familiare cu chestiunea.

12 țări gata să dea aproximativ 100 de tancuri Leopard 2 Ucrainei odată ce Germania va aprobă. Acordurile au fost încheiate la summitul de apărare de la Ramstein, potrivit unui oficial ucrainean anonim.”