Ministrul Sanatatii face Anuntul IMPORTANT Asteptat de Milioane de Romani, Masurile Luate

Ministrul Sanatatii Anuntul IMPORTANT Asteptat Milioane Romani Masurile Luate

Ministrul Sanatatii le vorbeste din nou milioanelor de romani despre masurile extrem de serioase care sunt luate in mod oficial la nivel guvernamental pentru milioane de oameni din toata tara, iar asta deoarece vorbim despre investitiile in zecile de spitale care urmeaza sa fie facute cu banii din PNRR in cursul urmatorilor ani.

Ministrul Sanatatii explica mai jos, intr-o anumita masura, cum este totul gandit de catre autoritati, si cum ar urma sa fie facuta selectia unora dintre unitatile pentru care se cere finantare, mai ales ca prin PNRR sunt disponibile aproape 2 miliarde de euro pentru investitii in spitale mai bune pentru toti romanii din tara.

“Noi am prevazut in bugetul din acest an sume importante de bani care pot fi trase de catre aplicanti. Oricum calificarea este posibila daca o unitate sanitara avea cel putin studiul de fezabilitate, dar unele aveau mai mult decat atat, au proiect tehnic, toate aprobarile. O sa va spun cateva dintre proiectele din lista de 27 care mi se par relevante.

Institutul de boli Cardiovasculare C.C. Iliescu, pe caare cred ca il cunoaste intreaga tara, si care functioneaza intr-o cladire veche, nereparabila, si atunci tot acolo la institutul Fundeni, pentru ca impart curtea, s-a gasit spatiu pentru o alta cladire. Se regaseste pe lista si Institutul pentru Oncologie din Timisoara, mi se pare deasemenea un obiectiv extrem de important.

Regionalizare avem la Cluj, la Iasi, in Bucuresti, si in vestul tarii era nevoie de un asemenea institut. Avem obiective importante in judete mai putin dezvoltate din punct de vedere al resurselor, sau infrastructurii medicale, avem la Vaslui o astfel de invstitie. Speram la Bacau sa finalizam un corp de cladire inceput de mult, si care e obiectul unui litigiu intre primarie si Consiliu judetean, ori la Bistrita si Arad.

Lista este publica, oricum si celelalte obiective, mai sunt si altele in lista de 42 intrate in evaluare, iar ele nu sunt excluse in vreun fel, ci se afla pe o lista de rezerva. Daca unul dintre obiectivele care sunt pe lista renunta, intra urmatorul, sau urmatoarele, pentru ca sunt diferente mari intre sumele solicitate pentru finantare, iar lista de rezerva poate fi luata in considerare pentru finantare din alte surse.

In zona de infrastructura pentru asistenta medicala spitaliceasca printr-un imprumut de la BEI, se vor finaliza si alte obiective majore, incat sa reusim la nivel national, si eu imi doresc ca asta sa fie o filosofie care sa fie aplicata cu responsabilitate si onestitate de toata lumea, reducerea decalajului intre accesul la servicii medicale intre pacientii din diverse regiuni ale tarii.”