Austria Sustinuta de Olanda, Anuntul Important care Afecteaza Intrarea Romaniei in Schengen

Austria Sustinuta Olanda Anuntul Important Afecteaza Intrarea Romaniei Schengen

Austria este sustinuta de catre Olanda in misiunea sa de a face Europa mai sigura, iar asta a fost facut public in urma unui anunt important care a venit direct de la Bruxelles, acolo unde premierul olandez Mark Rutter a afirmat ca este nevoie de un sistem Dublin functional cand vine vorba despre migratie, iar asta pentru ca un numar mare de migranti ajung in vestul Europei.

Austria are parte de sustinerea Olandei intr-un moment in care cauta ajutorul altor state pentru a pune presiune pe Comisia Europeana sa modifice sistemul de azil, dar si sa forteze tarile de la granitele UE sa impiedice un numar mai mare de migranti sa ajunga in centrul si vestul Europei, acolo unde depun cereri de azil.

Austria a avut unul dintre cele mai mari numere de cereri de azil dintre toate tarile Uniunii Europene, chiar daca nu se afla in topul tarilor din punct de vedere al populatiei, iar aderarea Romaniei la Schengen depinde de modificarile majore pentru sistemul de azil din Europa, si reducerea substantiala a migratiei.

“Avem nevoie de un sistem Dublin funcțional pentru a putea păstra Schengen pe termen lung. Am cam uitat de această problemă cu pandemia și acum ne trezim din nou regulat cu un număr mare de sosiri. Încă mă uimește de ce cineva care este preluat la granița germano-olandeză nu a fost înregistrat înainte.

Conform sistemului Dublin pentru azil în Uniunea Europeană, aceasta este responsabilitatea primului stat membru în care ajunge o persoană care solicită protecție. Anul trecut, 330.000 de treceri neregulate ale frontierei au fost înregistrate la frontierele externe ale UE, dar numărul real este probabil să fi fost mult mai mare.”