Joe Biden Anunta Trimiterea a 31 de Tancuri M1 Abrams in Ucraina

Joe Biden Anunta Trimiterea 31 Tancuri M1 Abrams Ucraina

Joe Biden a anuntat in mod oficial faptul ca SUA va trimite nu mai putin de 31 de tancuri M1 Abrams in Ucraina pentru a ajuta tara sa faca fata atacurilor constante care sunt lansate de catre Rusia, ele alaturandu-se zecilor de tancuri Leopard 2 pe care diverse tari europene, in frunte cu Germania, au anuntat ca le vor trimite.

Joe Biden anunta aceasta decizie in contextul in care Ucraina s-a luptat pana acum cu Rusia folosindu-si tancurile invechite, net inferioare celor de productie occidentala, iar cu ceea ce va primi acum, ar putea avea un real avantaj in fata rusilor in multe dintre bataliile care urmeaza sa fie date pe front.

“Administrația Biden a aprobat trimiterea a 31 de tancuri M1 Abrams în Ucraina, deoarece reticența internațională de a trimite tancuri pe frontul de luptă împotriva rușilor începe să se erodeze. Acceptând trimiterea lui Abrams, SUA este capabilă să răspundă cererii cancelarului german, Olaf Scholz, de un angajament american, dar fără a fi nevoie să trimită tancurile imediat.

Anunțul de astăzi arată că Statele Unite și Europa continuă să lucreze mână în mână pentru a sprijini Ucraina, unite în valorile noastre comune și sprijinul nostru constant pentru Ucraina, despre care Președintele și alți lideri, inclusiv în formatul G7, l-au reiterat că va continua pentru o perioadă lungă de timp. cât este nevoie.”