AVERTISMENTUL BCR Romania foarte SERIOS pentru Toti Clientii Romani

AVERTISMENTUL BCR Romania SERIOS Toti Clientii Romani

BCR Romania, una dintre bancile mari care are un numar mare de clienti in Romania acum, le transmite tuturor un avertisment extrem de serios pe care toti ar trebui sa il aiba acum in vedere, iar asta pentru ca le aduce in imediata atentie pericolul major reprezentat de atacurile de tip ransomware in tara noastra.

BCR Romania vorbeste mai jos despre faptul ca atacurile de tip ransomware sunt foarte agresive, iar asta pentru ca nu ar fi urmarite doar datele bancare, ci si cele personale, astfel incat victimele sa poata fi santajate de catre persoanele care le vor raul, activitatea aceasta fiind, aparent, una foarte profitabila pentru hackeri.

Dupa cum puteti vedea si in mesajul de mai jos, cei de la BCR anunta faptul ca “randamentul” investitiilor facute de catre hackeri pentru atacurile de tip ransomware pot ajunge chiar si pana la 1500%, un functie de tipul de victime care sunt afectate, astfel ca pentru multi merita riscul de a le derula, si a fura banii oamenilor.

BCR spune ca exista atacurile de ransomware evolueaza, si ca simpla criptare a datelor nu mai este singura problema a acestui tip de atacuri, santajarea oamenilor cu datele blocate in PC-uri fiind deasemenea o problema foarte serioasa, astfel ca trebuie sa fim extrem de vigilenti in legatura cu ceea ce facem.

Amenințările de tip ransomware sunt din ce în ce mai agresive: infractorii nu mai urmăresc doar datele bancare, ci și cele personale pentru a te santaja cu ele. Infectarea cu ransomware este una dintre cele mai profitabile activități de criminalitate cibernetică.

Randamentele investițiilor pentru aceste infracțiuni ajung undeva la 1.500%, si e mai bine să te asiguri de siguranța ta și să nu alimentezi asemenea afaceri din banii tăi. Specialiștii în securitate cibernetică anticipează că noile versiuni ale ransomware nu se vor mai limita doar la criptarea fișierelor tale și la solicitarea de recompensă, ci vor trece la șantaj și amenințări cu publicarea fotografiilor sau documentelor pe Internet.