Clarificarea ENEL de MARE IMPORTANTA de care Clientii din Romania Nu Stiau

Clarificarea ENEL MARE IMPORTANTA Clientii Romania Nu Stiau

ENEL, companie de la care un numar foarte mare de romani beneficiaza de energie electrica zi gaze naturale in momentul de fata, a publicat o clarificare pentru multi dintre clientii care ii folosesc serviciile in toata tara, iar asta deoarece explica de ce se inregistreaza consumul in metri cubi, m³, dar factuarea se face in kWh.

ENEL ofera mai jos o explicatie foarte simpla cu privire la modul in care se face acest calcul care le da batai de cap multor romani, iar asta pentru ca putina lume intelege de ce se face atat de diferit facturarea fata de inregistrarea consumului, ceva ce desigur ca ar trebui sa fie mult mai clar explicat.

Explicatiile celor de la ENEL Romania ar trebui sa fie in atentia tuturor romanilor in momentul in care vad factura de consum pentru o anumita locatie, iar asta pentru ca in baza acestei conversii se stabileste pretul pe care-l platim la final, si e important sa stim cum sa intelegem cel mai bine totul.

ENEL Romania are pe website-ul sau informatii suplimentare cu privire la modul in care sunt generate facturile de consum pentru fiecare locatie, asa ca daca vreti sa aflati mai multe detalii despre ceea ce se intampla, e bine sa mergeti si sa va uitati pe website pentru a sti in avans de ce va trebui sa platiti cat vi se cere.

Contoarele de gaze naturale înregistrează consumul în m3, însă facturarea se efectuează în kWh (unități de energie), în concordanță cu legislația în vigoare. Stabilirea consumului de gaze naturale (kWh), ce reprezintă cantitatea de energie furnizată aferentă perioadei de facturare, se realizează prin înmulţirea cantităţii măsurate de gaze naturale (mc) aferentă perioadei de facturare, cu puterea calorifică superioară – PCS (kWh/mc) înregistrată în aceeaşi perioadă.

Puterea calorifică superioară (PCS) poate varia lunar în funcție de compoziția chimică a gazelor naturale. Poți afla valoarea PCS-ului în factura de gaze naturale în pagina aferentă locului de consum cât și pe site-ul distribuitorului din zona ta.