Ministrul Educatiei Confirma Decizia de ULTIMA ORA care Afecteaza Foarte Multi Elevi Romani

Ministrul Educatiei Confirma Decizia ULTIMA ORA Afecteaza Multi Elevi Romani

Ministrul Educatiei a confirmat in mod oficial astazi o decizie de ultima ora care afecteaza foarte multi elevi din toata tara, iar asta pentru ca vorbim in sfarsit despre o hotarare in baza careia s-au stabilit datele pentru simularile Evaluarii Nationale, dar si a Bacalaureatului, iar mai jos aveti toate detaliile acum.

Ministrul Educatiei vorbeste mai jos despre masurile care au fost decise pentru ca elevii trebuie sa stie cand anume vor putea sustine aceste examene scrise de simulare, ele fiind extrem de importante in vederea pregatirii pentru examenele finale care vor avea loc in lunile iunie si iulie in toata tara.

„Astăzi, 25 ianuarie 2023, am avizat, în cadrul Comisiei de dialog social, Ordinul privind organizarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023.

Lista conținuturilor pentru simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2022 – 2023, precum și lista conținuturilor pentru simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat în anul școlar 2022-2023 sunt anexe ale acestui ordin.

Rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și la simularea probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, sunt analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ în care s-au desfășurat aceste simulări, prin discuții individuale cu elevii.

Dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

Desfășurarea simulării Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a și a simulării probelor scrise ale examenului național de Bacalaureat, în anul școlar 2022 – 2023, se realizează în baza unei proceduri care va fi comunicată inspectoratelor școlare. Ordinul a fost trimis spre publicare în Monitorul Oficial.”