Spania Urmeaza sa Trimita Tancuri Leopard 2 in Ucraina in Curand

Spania Urmeaza sa Trimita Tancuri Leopard 2 in Ucraina in Curand

Spania a luat hotararea de a trimite tancuri Leopard 2 in Ucraina, tara fiind impulsionata de decizia Germaniei de a permite livrarea acestor tancuri pentru o contraofensiva pe care Ucraina ar urma sa o faca in primavara, minim 20 de astfel de tacuri detinute de catre spanioli fiind viabile pentru utilizare acum.

Spania a cumparat peste 100 de tancuri de la Germania in 1998, jumatate dintre ele fiind utilizabile acum, insa dintre acestea, doar vreo jumatate pot fi folosite imediat, in timp ce restul au nevoie de reparatii pentru a putea fi trimise si utilizate de catre armata ucraineana, ele fiind superioare tancurilor sovietice detinute de tara.

“Armata spaniolă finalizează detaliile pentru contribuția sa cuirasate care vor face parte dintr-o mare donație pentru Ucraina la care va participa un grup mare de țări NATO.

Decizia fermă a Germaniei de a trimite tancuri Leopard în Ucraina a fost impulsul definitiv pentru Spania și alte țări ale Uniunii Europene de a se alătura pentru a trimite aceste vehicule blindate pentru a-l ajuta pe Zelensky în contraofensiva de primăvară.

Ministrul apărării a anticipat că decizia de trimitere a Leoparzilor nu va trece prin Congresul Deputaților, nu va fi supusă la vot în Cameră.”