Ucraina Confirma Pierderea Orasului Solder in fata Armatei Ruse

Ucraina Confirma Pierderea Orasului Solder in fata Armatei Ruse

Ucraina confirma pierderea orasului Soledar dupa luni intregi de lupte extrem de dure duse cu armata rusa, localitatea fiind intr-o extrem de mare masura distrusa de bombardamentele constante, si luptele de strada, astfel ca rusii castiga doar un punct de legatura cu Bakhmut, o localitate strategica foarte importanta.

Ucraina lupta de luni de zile sa apere inclusiv orasul Bakhmut, si deocamdata reuseste cu succes sa faca acest lucru, insa Soledar s-a aflat intr-o situatie similara, pana in momentul in care a fost confirmata intr-un final pierderea sa, si e greu de spus cat mai poate rezista Bakhmut in fata atacurilor lansate de rusi.

“Ucraina confirmă retragerea din Soledar din regiunea Donețk, după un atac rusesc de luni de zile. „După luni de lupte intense, tot în ultimele săptămâni, armata ucraineană a plecat acum (Soledar) și s-a retras la periferia orașului în poziții pregătite”, a declarat pentru AFP Serhiy Cherevaty, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Militar de Est al Ucrainei.”