2 ATENTIONARI CEC Bank foarte IMPORTANTE Emise pentru Clientii Romani

2 ATENTIONARI CEC Bank IMPORTANTE Emise Clientii Romani

CEC Bank, una dintre bancile cele mai mari si mai importante din Romania cu un numar mare de clienti in toate regiunile tarii, a emis 2 atentionari foarte importante pentru clienti prin care le aduce in atentie pericolele foarte serioase la care sunt expusi in momentul de fata, si de care trebuie sa se protejeze.

CEC Bank vorbeste in primul rand despre mesajele prin care suntem atentionati in legatura cu tombole, premii, incasari de sume de bani, achizitii de produse, transferuri, false, scopul lor fiind de a ne pacali sa ne cedam datele personale catre necunoscuti, astfel incat ele sa fie folosite pentru a ni se fura banii.

Conform celor de la CEC Bank, aceste metode de fraudare sunt tot mai des folosite in ultima perioada pentru a-i forta pe romani sa renunte la datele personale, in special cele bancare, fara sa stie in ce fel de moduri pot fi ele folosite impotriva lor, mai ales ca multi oameni au fost afectati pana acum de probleme de acest gen.

CEC Bank incearca sa ii ajute pe romani sa se protejeze cat mai bine in fata atacurilor de acest gen, insa desigur ca nu este simplu, mai ales ca oamenii trebuie sa isi dea seama cand sunt victima unui atac, si sa nu dea curs cererilor hackerilor de a isi ceda datele personale, si nu toata lumea are capacitatea de a face acest lucru.

Mesaje care solicită accesarea unui link pentru diverse situații: câștigarea unui premiu, participarea la tombole, încasarea unei sume de bani, cumpărarea unui produs, efectuarea unui transfer către un prieten etc. NU accesa niciodată link-uri primite pe WhatsApp Messsenger prin care cumpărătorul din platforma de vânzare încearcă să te contacteze.

Dacă primești mailuri cu confirmare plată/ordin de plată din partea unor companii/bănci cu care nu colaborezi direct, nu deschide atașamentele. Circulă astfel de mailuri prin care se transmit fișiere malware.