AVERTISMENTELE MAI de Vreme SEVERA in Romania pentru Toti Romanii

AVERTISMENTELE MAI Vreme SEVERA Romania Toti Romanii

Avertismentele de vreme severa pe care MAI, Ministerul Afacerilor Interne, le-a emis pentru milioane de romani la final de luna ianuarie ne pun in vedere faptul ca o serie de fenomene meteorologice de intensitate ridicata vor avea loc in zilele de 26 – 28 ianuarie in Romania.

MAI vorbeste mai jos despre recomandarile pe care romanii ar trebui sa le aiba in vedere in cursul urmatoarelor zile din cauza fenomenelor meteo de tip cod galben care vor afecta ma imulte zone din Romania, si trebuie sa fiti extrem de atenti cand circulati pe drumurile publice.

RECOMANDĂRI IMPORTANTE PENTRU URMĂTOARELE ZILE!

Atenționare meteorologică: COD GALBEN de ninsori, viscol, polei, intensificări ale vântului în sud, est și la munte!

Interval de valabilitate: 26 ianuarie – 28 ianuarie.

Pentru evitarea oricăror situații de pericol, informați-vă asupra traseelor pe care le aveți de parcurs și evitați drumurile greu accesibile. Interesați-vă asupra condițiilor de drum și asupra eventualelor restricții de circulație impuse preventiv!

Circulați cu prudență la volan mai ales pe drumurile acoperite cu polei sau zăpadă! Păstrați distanţa de siguranţă față de ceilalți participanți la trafic!

Nu plecați la drum dacă nu aveți autovehiculul echipat specific sezonului rece (cu anvelopele de iarnă), de fapt dacă nu aveți cauciucuri de iarnă, lăsați mașina în parcare! Verificați ca sistemul de climatizare și ștergătoarele să funcționeze! Dacă parcurgeți un drum mai lung, asigurați-vă că aveți suficient combustibil!

Le recomandăm tuturor celor care se află în stațiunile montane să evite deplasările pe traseele turistice, dat fiind faptul că pe timp de ninsoare puternică sau viscol, vizibilitatea scade considerabil, îngreunând deplasarea și orientarea pentru recunoașterea traseului.

Orice situație de urgență cauzată de vremea severă poate fi semnalată la numărul unic de urgență 112.