Ministrul Apararii: Anuntul IMPORTANT pentru Romani, Decizia Luata la Bucuresti

Ministrul Apararii Anuntul IMPORTANT Romani Decizia Luata Bucuresti

Ministrul Apararii a publicat un anunt foarte important pentru romanii din intreaga tara, iar asta pentru ca dezvaluie in mod oficial o decizie care a fost luata recent, si care evidentiaza relatiile pe care Romania le pastreaza in continuare cu Georgia, noul ambasador la Bucuresti avand o intrevedere cu Angel Tîlvăr.

Ministrul Apararii detaliaza mai jos ceea ce a fost discutat cu noul ambasador al Georgiei la Bucuresti, o tara care incearca sa adere la Uniunea Europeana, si care primste sustinerea Romaniei in momentul de fata, dar nu doar a tarii noastre, ci si a altor tari europene, avand relatii puternice inclusiv cu NATO, in contextul razboiului din Ucraina.

“M-am întâlnit, astăzi, cu noul ambasador al Georgiei la București, Tamar Beruchashvili. Am discutat despre cooperarea în domeniul apărării, cooperarea în cadrul regional, cea în format NATO, precum și despre situația de securitate din regiunea Mării Negre. România va sprijini în continuare Georgia, atât în ceea ce privește parcursul său european, cât și în ceea ce privește cooperarea în cadru aliat, prin contribuția la implementarea Pachetului Substanțial de Măsuri NATO – Georgia.

Intrevederea a reprezentat o nouă oportunitate de a evidenția nivelul foarte bun al dialogului româno-georgian în domeniul apărării, iar în acest context oficialul român a reiterat importanța continuării proiectelor comune pe palierul politico-militar, reliefând rezultatele deosebite obținute până în prezent. Agenda discuțiilor a inclus stadiul cooperării bilaterale în domeniul apărării, cooperarea în cadrul regional, cea în format NATO, precum și un schimb de idei privind situația de securitate din regiunea Mării Negre.

Astfel, au fost evidențiate reperele importante ale cooperării, mai ales cele recente, respectiv semnarea noului Acord de cooperare în domeniul apărării în anul 2022 şi a Declarației Comune la nivel de președinți privind stabilirea unui Parteneriat Strategic între România şi Georgia.

În context, ministrul apărării naționale a reiterat angajamentul României de a sprijini în continuare Georgia atât în ceea ce privește parcursul său european, cât și în ceea ce privește cooperarea în cadru aliat, prin contribuția la implementarea Pachetului Substanțial de Măsuri NATO – Georgia.

De asemenea, Angel Tîlvăr a evidențiat importanța pe care țara noastră o acordă inițiativei regionale Procesul reuniunii miniștrilor apărării din Europa de Sud-Est (SEDM), 2023 fiind un an important pentru România prin preluarea președinției rotative a formatului. În încheiere, ambele părți au agreat necesitatea menținerii unui dialog constant în sprijinul implementării cât mai eficiente a proiectelor comune în domeniul apărării, asumate atât în context bilateral, cât și multinațional.”