Avertismentul ENGIE pentru Clienti Explicand ce este OBLIGATORIU in Romania

Avertismentul ENGIE Clienti Explicand OBLIGATORIU Romania

ENGIE, compania de la care un numar mare de romani primeste energie electrica si gaze naturale in toata tara in momentul de fata, a emis pentru toti o serie de explicatii cu un avertisment legat de ceea ce este obligatoriu in Romania, deci toti oamenii trebuie sa stie ce se intampla acum, si ce trebuie sa faca.

ENGIE vorbeste mai jos despre serviciile tehnice obligatorii si cele necesare pentru functionarea instalatiilor, ele trebuind sa fie facute in mod obligatoriu de catre furnizorii de energie din Romania, asa ca e bine sa stiti ceea ce trebuie, sau nu trebuie, sa fie facut, mai ales daca efectuati unele servicii cu companii terte.

Conform celor de la ENGIE Romania, verificarile tehnice obligatorii se realizeaza o data la 2 ani de zile, dar nu conteaza daca o faceti cu furnizorul de energie, sau o companie terta, insa in a doua situatie trebuie sa va notificati furnizorul, iar reviziile tehnice trebuie realizate o data la 10 ani de zile.

ENGIE Romania explica mai jos o parte dintre reglementarile despre care trebuie sa stie toata lumea in momentul de fata, insa pe website exista si mai multe informatii detaliate, asa ca merita sa va uitati cu atentie inclusiv acolo pentru a afla informatii oficiale detaliate privind legislatia din Romania.

Serviciile tehnice se împart în două categorii: serviciile tehnice obligatorii (Ordinul nr. 179 din 2015) și diverse servicii necesare pentru buna funcționare a instalațiilor tale și a diverșilor consumatori de energie. Ordinul nr. 179 din 2015 reglementează prestarea verificărilor și a reviziilor pentru instalațiile de utilizare a gazelor naturale.

Verificările tehnice se efectuează la fiecare 2 ani, iar reviziile la fiecare 10 ani. Conform ordinului, aceste servicii sunt responsabilitatea legală a clientului final, iar noi, ENGIE, furnizor de energie te informăm cu 60 de zile înainte de termenul limită pentru prestarea serviciului. Astfel de servicii se prestează în baza unui contract semnat cu orice operator economic autorizat A.N.R.E, aflat în Lista autorizațiilor agenților de gaze naturale de pe site-ul instituției romane.