ALERTA ING Bank Extrem de IMPORTANTA Emisa pentru TOTI Clientii Romani

ALERTA ING Bank Extrem IMPORTANTA Emisa TOTI Clientii Romani

ING Bank a emis o alerta extrem de importanta care ii vizeaza pe absolut tot clientii din Romania, dar si pe oricare dintre romanii care au carduri bancare la bancile din Romania, iar asta pentru ca impreuna cu DNSC aduce in atentie pericolul urias pe care-l reprezinta in momentul de fata fraudele online in tara.

ING Bank explica mai jos faptul ca tentativele de frauda care au fost lansate la inceputul anului de catre hackeri impotriva romanilor au la baza metode mai complexe de pacalire a oamenilor, prin utilizarea unor texte in limba romana care sunt mult mai elaborate, cu mai putine greseli gramaticale decat pana acum.

Conform celor de la ING si DNSC, atacatorii incep sa foloseasca traduceri mult mai bune ale textelor, posibil chiar si instrumente cu inteligenta artificiala pentru a crea email-uri care par sa fie cat mai reale, astfel incat oamenii sa fie cat mai usor de pacaliti in momentul de fata, ceea ce este o problema extrem de serioasa.

ING vrea sa-i ajute pe clientii din toata Romania sa se fereasca de fraudele online, iar asta pentru ca in unele cazuri banii care sunt furati nu mai pot fi recuperati, astfel ca e bine sa incercam sa ne protejam, astfel incat sa nu ajungem o victima a hackerilor care nu vor altceva decat sa ne faca foarte mult rau.

Alături de Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC, am lansat un avertisment pentru toți cei care dețineți un card bancar.  Noile tentative de fraudă de la începutul anului au avut la bază texte în limba română mai elaborate, fără greșeli gramaticale.

Este un semn că atacatorii au început să folosească tehnologie din ce în ce mai avansată, inclusiv instrumente de inteligență artificială. Fiți vigilenți la mesajele primite, verificați expeditorul, site-urile accesate și nu introduceți niciodată datele cardului pe link-uri primite.