ATENTIONAREA Meteorologica ANM de Vreme SEVERA in 28 Ianuarie pentru Romania

ATENTIONAREA Meteorologica ANM Vreme SEVERA 28 Ianuarie Romania

Atentionarea meteorologica a ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de vreme severa pentru 28 ianuarie 2023 in Romania ne aduce in imediata atentie faptul ca in cursul urmatoarelor ore in diverse regiuni din Romania se urmeaza sa aiba loc fenomene meteo de tip cod galben cu potential periculos.

ANM vorbeste despre ninsori si viscol care vor afecta mai multe regiuni din tara pana maine dimineata, iar asta ar putea genera probleme de deplasare pe drumurile publice, asa cum s-a intamplat deja in mai multe regiuni din tara, deci e bine sa fiti atenti inainte de a va deplasa undeva.

ACTUALIZARE ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 28 ianuarie, ora 14 – 29 ianuarie, ora 10.

Fenomene vizate: ninsori moderate cantitativ și viscol.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În intervalul menționat în Dobrogea, estul Munteniei, jumătatea sudică a Moldovei, precum și în zona Carpaților de Curbură va continua să ningă (se vor acumula în general 15…20 l/mp) și să se depună strat de zăpadă. În aceste zone vor mai fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, viscolind ninsoarea, local troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În restul zonei atenționate din Muntenia (județele Prahova, Giurgiu, Ilfov și municipiul București) va ninge moderat cantitativ, iar vântul va avea intensificări în general de 30…35 km/h.

Notă: Duminică (29 ianuarie) vor mai fi intensificări ale vântului local în estul țării unde zăpada va fi spulberată, iar vizibilitatea scăzută.