Austria se Aliaza cu Olanda, Anuntul de Ultima Ora si Intrarea Romaniei in Schengen

Austria Aliaza Olanda Anuntul Ultima Ora Intrarea Romaniei Schengen

Austria se aliaza cu Olanda in ceea ce priveste criza migratiei din Europa, iar in urma unei intalniri dintre cancelarul Karl Nehammer si premierul Mark Rutte, cele doua tari si-au intarit pozitia in fata Comisiei Europene cu privire la cererile legate de reformarea sistemului de azil, ceea ce desigur ca pune in si mai mare discutie aderarea Romaniei la Schengen in viitorul apropiat.

Austria are o pozitie similara cu cea a Olandei cand vine vorba despre reducerea substantiala a numarului de migranti din Europa, dar si la reformarea sistemului de azil, ambele tari cerand actiuni rapide si ferme de la Comisia Europeana in perioada urmatoare, altfel atat Romania, cat si Bulgaria, risca sa nu adere prea curand la spatiul Schengen, din pacate.

Austria vorbeste in continuare despre controale mai intense la frontiere, garduri noi facute la granita dintre Bulgaria si Turcia, plus modificari ale sistemului de azil care sa nu el mai dea migrantilor sperante de a primi azil in Europa, si de a-i convinge sa nu mai incerce sa ajunga pe continent, insa nu se stie ce schimbari va dori CE sa faca.

“Cele două țări ale noastre nu sunt doar prietenoase, ci și conectate în ceea ce privește conținutul atunci când vine vorba de combaterea migrației ilegale. Suntem amândoi uniți în rezervele noastre cu privire la extinderea Schengen în acest moment.

Primul succes al inițiativei noastre a fost că am organizat un summit special al șefilor de guvern în februarie. Este vorba despre noi să admitem că avem mari probleme în sistemul Schengen, având în vedere actualele controale la frontieră. Vom vorbi despre ce opțiuni are UE pentru a proteja mai bine frontierele externe în viitor.”