Volodimir Zelenski Critica Dur Comitetul Olimpic International

Volodimir Zelenski Critica Dur Comitetul Olimpic International

Volodimir Zelenski a criticat in termeni duri presedintele Comitetului Olimpic International, iar asta pentru ca la Jocurile Olimpice de la Paris va fi permisa participarea sportivilor rusi si belarusi, in anumite conditii, insa in contextul razboiului din Ucraina, presedintele ucrainean este foarte departe de a fi multumit de aceasta decizie.

Volodimir Zelenski il invita pe presedintele Comitetului Olimpic International in orasul Bakhmut pentru a vedea cum arata o zona de razboi in care Rusia distruge tot ceea ce ii sta in cale, dar desigur ca e putin probabil ca asta sa aduca in mod efectiv vreo schimbare pentru decizia luata de catre forul international.

Nu există neutralitate atunci când are loc un asemenea război. Și știm cât de des tiraniile încearcă să folosească sportul pentru interesele lor ideologice.

Este evident că orice steag neutru al sportivilor ruși este pătat de sânge.

Nu putem decât să fii dezamăgit de declarațiile actualului președinte al Comitetului Olimpic Internațional. Am vorbit cu el de mai multe ori și nu am auzit niciodată cum va proteja sportul de propaganda de război dacă îi întoarce pe sportivi ruși la competițiile internaționale.

Vom face totul pentru a ne asigura că lumea protejează sportul de influența politică și de orice altă influență a statului terorist, ceea ce este pur și simplu inevitabil dacă sportivii ruși participă la competiții.

Și mai ales – la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sportivii ucraineni sunt nevoiți să apere viețile celor dragi și libertatea poporului nostru de agresiunea rusă. Grevele rusești au luat viața a sute și sute de bărbați și femei ucrainene care și-au putut aduce talentele în sporturile mondiale.

Îl invit pe domnul Bach la Bakhmut. Ca să vadă cu ochii lui că neutralitatea nu există.