EAGLE MEDA 23: Militarii Romane se Antreneaza cu Aliatii NATO in Romania

EAGLE MEDA 23 Militarii Romane se Antreneaza cu Aliatii NATO in Romania

Militarii din Armata Romana au participat la exercitiul EAGLE MEDA 23, unul care a implicat trageri de lupta impreuna cu militarii francezi care au fost dislocati ca parte a trupelor NATO ce protejeaza Romania, misiunile de antrenament la care participa atat militarii romani, cat si cei francezi, desfasurandu-se cu regularitate in ultimele luni.

Armata Romana desfasoara multiple misiuni de antrenament cu militarii fortelor aliate care sunt trimise in cadrul grupului de lupta NATO care protejeaza Romania, insa vorbim inclusiv si despre misiuni derulate in afara tarii, scopul fiind de a creste interoperabilitatea trupelor in eventualitatea in care este necesara cooperarea in misiuni in teatre de operatiuni.

România (ROU BG – FRAN FN), cu Franța ca națiune-cadru, și elementul național de sprijin francez au desfășurat exercițiul cu trageri de luptă ,,EAGLE MEDA 23”, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române, din localitatea Smârdan, în perioada 23 – 27 ianuarie.

În cadrul exercițiului au fost executate și trageri de luptă cu principalele mijloace de lovire ale Grupului, tancurile Leclerc.

Forțele din cadrul Grupului de Luptă s-au antrenat în ceea ce priveste capacitatea rapidă de dislocare și executarea unei misiuni de luptă, într-un scenariu fictiv, în cadrul unei operațiuni NATO – Apărare colectivă, în conformitate cu articolul 5, desfășurate pe flancul de sud-est al Alianței.