ATENTIONARILE Centrului INFOTRAFIC Privind Traficul Restrictionat in Romania

ATENTIONARILE Centrului INFOTRAFIC Traficul Restrictionat Romania

Atentionarile centrului INFOTRAFIC al Politiei Romane cu privire la traficul restrictionat in Romania, din cauza vremii severe, pentru ora 18:00 ne arata ca inca exista in tara noastra drumuri pe care nu se poate circula in mod liber, dar spre deosebire de ieri, este vorba doar despre 2.

INFOTRAFIC explica mai jos care sunt cele doua drumuri pe care fie este restrictie totala de deplasare, sau restrictie pentru anumite tipuri de autovehicule, insa separat de asta ofera si o serie de sfaturi pentru romanii care urmeaza sa se deplaseze in conditii de vreme severa.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, rămâne închis traficul rutier pe DN 24D Băleni – Tulucești, județul Galați.

De asemenea, din același motiv, se păstrează și restricția pentru autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, în județul Galați, pe DN 24D(Băleni – limită cu Județul Vaslui).

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă cu privire la condiţiile meteo din zonele în care urmează să vă deplasaţi şi echipaţi-vă maşina corespunzător, cu anvelopele de iarnă!

Sporiţi atenţia la intrările şi ieşirile de pe poduri sau la încrucişările cu autovehiculele cu gabarit mare şi evitaţi oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe.

În condiții de trafic intens, păstraţi-vă calmul, respectați toate regulile de circulație şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza ploii/ceții/lapoviţei/ninsorii, folosirea luminilor de către toţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente rutiere.

Curăţaţi farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!