OMS ALERTEZA Toate Tarile Lumii cu o INGRIJORATOARE Informare Oficiala

OMS ALERTEZA Toate Tarile Lumii INGRIJORATOARE Informare Oficiala

OMS alerteaza toate tarile lumii in momentul de fata in legatura cu o situatie ingrijoratoare, care reprezinta un pericol foarte serios pentru intreaga lume, iar asta deoarece vorbim despre o noua analiza facuta de catre experti cu privire la evolutia celei mai preocupante subvariante ale tulpinii Omicron a Coronavirux, cea XBB.1.5.

OMS spune in continuare ca este nevoie de o monitorizare foarte atenta pentru ceea ce se intampla la nivel global, iar asta deoarece in baza celor mai recente analize facute, se pare ca subvarianta XBB.1.5 are capacitatea de a genera o noua crestere substantiala a numarului de cazuri noi de Coronavirus in intreaga lume, ceea ce gneereaza foarte multa ingrijorare.

OMS pune in vedere atat guvernelor, cat si oamenilor, ca este nevoie de masuri care sa protejeze oamenii, si sa impiedice aparitia unor noi valuri de infectari, pentru ca situatia globala sa revina la normal, si pandemia sa se incheie, insa deocamdata lucrurile sunt foarte departe de acest punct, avand in vedere cum se modifica situatia saptamanala globala a numarului de infectari.

“Pe baza caracteristicilor sale genetice și a estimărilor ratei de creștere, XBB.1.5 este probabil să contribuie la creșteri în cazul în care incidenta la nivel global. Există dovezi de putere moderată pentru risc crescut de transmitere și evadare imună.

Din rapoartele mai multor țări, nu a fost observat niciun semnal precoce de creștere a severității. Numărul de cazuri asociat cu XBB.1.5 este încă scăzut și, prin urmare, severitatea nu poate fi încă evaluată cu încredere. Luate împreună, XBB.1.5 nu pare să aibă un risc suplimentar pentru sănătatea publică în comparație cu celelalte descendențe Omicron.”