Austria Cere si Primeste Masuri Importante ale UE dupa Respingerea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Cere Primeste Masuri Importante UE Respingerea Aderarii Romaniei Schengen

Austria a cerut implementarea unor masuri de urgenta de catre UE vis-a-vis de sistemul Schengen pentru ca problema migratiei si a numarului mare de cereri de azil sa fie rezolvata, iar acum vede si primele masuri pe care Comisia Europeana vrea sa le impuna, dar ele nu sunt chiar cele pe care guvernul de la Viena le vrea impuse de urgenta.

Austria a cerut in cea mai recenta intrunire a ministrilor de externe din UE exact aceleasi lucruri pe care le cere de luni de zile, insa acestia u convenit totusi sa puna presiune mai mare pe tarile care refuza sa-si repatrieze cetatenii care au ajuns ilegal in Europa, iar deocamdata Gambia este prima “victima”, refuzandu-se restrictii pentru Irak, Bangladesh si Senegal.

Austria nu primste chiar ceea ce isi doreste vis-a-vis de problemele pe care sistemul Schengen le are in momentul de fata, si desigur ca asta nu va fi de foarte mare ajutor pentru facilitarea intrarii rapide a Romaniei in spatiul Schengen, insa chiar si asa, masurile care sunt pregatite de catre Comisia Europeana, n-ar putea scurta “drumul” spre Schengen.

“Stabilirea unui sistem comun al UE pentru returnări este un pilon central pentru buna funcționare a programelor credibile de migrație și azil. Sunt necesare acțiuni rapide pentru a asigura returnări eficiente de către Uniunea Europeană către țările originare folosind ca pârghie toate politicile pertinente ale UE.

UE nu are coordonarea și resursele necesare pentru a se asigura că fiecare persoană fără drept de ședere este deportată sau returnată în țările lor de origine. Cooperarea insuficientă din partea țărilor de origine este o provocare suplimentară. Tema imigrației este extrem de sensibilă politic în bloc.”