Polonia ar fi Gata sa Trimita Avioane F-16 in Ucraina sub Coordonarea NATO

Polonia ar fi Gata sa Trimita Avioane F-16 in Ucraina sub Coordonarea NATO

Polonia ia Europa prin surprindere cu un anunt foarte importand care a venit direct de la cabinetul presedintelui tarii, iar asta pentru ca, sub coordonarea NATO, ar fi dispusa sa trimita avioane de lupta F-16 in Ucraina, ceva ce Volodimir Zelenski cere de foarte multe luni de zile, insa ceva ce nu i-a fost oferit pana acum.

Polonia poate sa trimita multe tipuri de arme si siverse tipuri de tehnica militara in Ucraina, inclusiv tancuri, sau avioane, insa trebie sa o faca doar in coordonare cu aliatii din cadrul NATO, avand in vedere felul in care tarile aliantei isi decid suportul pentru Ucraina fara a escalada conflictul cu Rusia.

“Polonia este pregătită să aprovizioneze Ucrainei cu avioane de vânătoare F-16 în coordonare cu NATO. Polonia este pregătită să furnizeze Ucrainei avioane de luptă F-16 solicitate de mult timp în coordonare cu NATO, a declarat șeful Biroului Prezidențial al Ucrainei, Andrii Yermak, pe 30 ianuarie.

Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki a declarat reporterilor că transferul oricărei aeronave în Ucraina s-ar putea întâmpla doar în acord cu țările NATO, iar Polonia „va acționa în deplină coordonare” cu aliații săi.”