Austria se Incapataneaza, Anunt de Ultima Ora al lui Karl Nehammer despre Romania si Schengen

Austria Incapataneaza Anunt Ultima Ora Karl Nehammer Romania Schengen

Austria se incapataneaza cand vine vorba despre aderarea Romaniei la Schengen, iar un anunt de ultima ora al cancelarului Karl Nehammer, dupa pierderea alegerilor in cursul zilei de ieri, vine sa ne arate inca o data faptul ca la Viena gandirea ramane fixata tinerea tarii noastre, si a Bulgariei, departe de zona fara controale la frontiere, iar Olanda gandeste la fel.

Austria cere sprijin financiar suplimentar de la Comisia Europeana atat pentru Romania, cat si pentru Bulgaria, astfel incat tarile sa poata proteja mai bine granitele externe ale Uniunii Europene, si se cere atat tehnica, cat si personal, care sa poata impiedica intrarile ilegale, Olanda fiind de aceeasi parere, si sustinand impiedicarea intrarii bugarilor in Schengen in 2023.

Austria spune ca, impreuna cu Olanda, are mari rezerve in ceea ce priveste permiterea Romaniei sa adere la Schengen, impreuna cu Bulgaria, si vine iar cu cereri privind schimbarea procedurilor de azil si returnare a migrantilor care au intrat in mod ilegal in Uniunea Europeana, acestea fiind principalele probleme pe care le reclama guvernele de la Viena si Haga acum.

“Bulgaria și România au nevoie de sprijin financiar. Gardul existent acolo trebuie extins. Este esențial ca banii de la Comisia UE să fie folosiți pentru protecția frontierelor, adică pentru personalul și echipamentul tehnic necesar. Cele două țări ale noastre nu sunt doar prietenoase, ci și conectate în ceea ce privește conținutul atunci când vine vorba de combaterea migrației ilegale.

Suntem amândoi uniți în rezervele noastre cu privire la extinderea Schengen în acest moment. Solicităm de mult timp proceduri de azil și returnări mai rapide, precum și protecție reală a frontierelor externe, care să facă cu adevărat dreptate cuvântului.”