Austria Primeste Sprijin IMPORTANT de la Franta dupa Impiedicarea Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Primeste Sprijin IMPORTANT Franta Impiedicarea Aderarii Romaniei Schengen

Austria primeste in mod neasteptat sprijin din partea Frantei dupa impiedicarea intrarii Romaniei in spatiul Schengen, iar asta pentru ca presedintele francez Emmanuel Macron a declarat ca este de acord cu Olanda cand vine vorba despre problema migratiei si a sistemului de azil, asta dupa ce olandezii au decis sa colaboreze cu austriecii in aceasta problema.

Austria are in Olanda un aliat foarte important in ceea ce priveste problema migrantilor si a sistemului de azil din Europa, iar premierul olandez Mark Rutter s-a intalnit cu presedintele francez Emmanuel Macron la Haga chiar zilele acestea, printre subiectele de discutie fiind si cel al migratiei, care a generat atat de multe batai de cap la nivel european.

Austria as trebui sa isi vada obiectivele implinite cand vine vorba despre reducerea numarului de migranti care ajung in Occident, iar asta pentru ca numarul tarilor care cere o reformare a sistemului de azil, dar si o protectie mai buna pentru granitele externe creste, multe dintre ele sustinand totusi si aderarea rapida a Romaniei la Spatiul Schengen.

“Suntem foarte de acord. Trebuie să îmbunătățim sistemul dacă vrem să-l păstrăm. Țările de Jos și Franța convin asupra modului de abordare a migrației și de limitare a numărului de solicitanți de azil. Dar nu reduceți fluxul [noilor sosiți] discutând acordurile anterioare.

Totul se rezumă la modul în care le pui în practică, iar asta eșuează de ani de zile. Dorim să vedem o mai bună utilizare a regulilor Dublin pentru noii refugiați, controale îmbunătățite la frontieră și deportarea mai rapidă a solicitanților de azil care nu își asigură drepturile de ședere. Solicitanții de azil trebuie să solicite azil în prima țară sigură la care ajung.”