Rusia Pregateste Lansarea Unei Noi Ofensive MAJORE in Ucraina

Rusia Pregateste Lansarea Unei Noi Ofensive MAJORE in Ucraina

Rusia pregateste lansarea unei noi ofensive majore in Ucraina in perioada imediat urmatoare, iar asta vine ca o veste extrem de proasta pentru armata ucraineana care are nevoie disperata de arme si tehnica militara pentru a face fata unor noi atacuri puternice.

Rusia ar putea mobiliza peste 200.000 de soldati pentru aceasta noua ofensiva, conform NATO, si continua sa cumpere arme si munitie din tari precum Iran si Coreea de Nord, scopul lui Vladimir Putin ramanand in continuare cucerirea intregii Ucraine.

“Surse occidentale, ucrainene și ruse continuă să indice că Rusia se pregătește pentru o ofensivă iminentă, susținând evaluarea ISW că o ofensivă în lunile următoare este cea mai probabilă cale de acțiune (MLCOA).

Secretarul NATO Jens Stoltenberg a declarat la 30 ianuarie că nu există indicii că Rusia se pregătește să negocieze pentru pace și că toți indicatorii indică contrariul.

Stoltenberg a remarcat că Rusia poate mobiliza peste 200.000 de personal și continuă să achiziționeze arme și muniții prin creșterea producției interne și parteneriate cu state autoritare precum Iranul și Coreea de Nord.

Stoltenberg a subliniat că președintele rus Vladimir Putin își păstrează obiectivele maximaliste în Ucraina. Șeful Consiliului rezerviștilor forțelor terestre ucrainene, Ivan Timocko, a declarat în legătură cu faptul că forțele ruse își întăresc gruparea în Donbas, ca parte a unei ofensive anticipate și a menționat că forțele ruse vor trebui să lanseze o ofensivă din cauza presiunii interne în creștere pentru victorie.

Declarațiile lui Stoltenberg și Tymochko susțin prognoza anterioară a ISW conform căreia forțele ruse stabilesc condiții pentru a lansa un efort ofensiv, probabil în regiunea Lugansk, în lunile următoare.”