Volodimir Zelenski Vorbeste despre Problemele Majore ale Ucrainei in Razboi

Volodimir Zelenski Vorbeste despre Problemele Majore ale Ucrainei in Razboi

Volodimir Zelenski vorbeste mai jos despre problemele majore cu care se confrunta Ucraina in momentul de fata, iar asta pentru ca vorbim despre ceea ce se intampla in mai multe localitati din tara din cauza atacurilor constante ale rusilor.

“Astăzi sunt într-o călătorie de lucru toată ziua – mai întâi la Mykolaiv, apoi la Odesa.

Întâlnire și negocieri cu delegația daneză, inclusiv cu prim-ministrul Frederiksen și reprezentanți ai coaliției de partide.

Am vorbit în detaliu despre nevoile de apărare ale Ucrainei. Despre ceea ce ne poate ajuta să ne eliberăm teritoriul – sudul nostru, estul nostru. Și despre nevoile noastre în contextul reconstrucției Ucrainei.

Teroarea rusă trebuie să piardă peste tot și în toate – atât pe câmpul de luptă, cât și în absența ruinelor din țara noastră – pentru a putea reconstrui totul și a demonstra astfel că libertatea este mai puternică.

Danemarca a sprijinit inițiativa noastră de export la Marea Neagră și s-a alăturat programului Cereale din Ucraina.

Faptul că am făcut progrese substanțiale în ceea ce privește securitatea alimentară demonstrează că putem face progrese și în celelalte puncte ale Formulei noastre de pace.

Sunt recunoscător tuturor antreprenorilor și angajatorilor din Mykolaiv, Odesa, din alte orașe și comunități care, în ciuda tuturor, păstrează locurile de muncă și plătesc salarii și taxe. Aceasta este contribuția ta concretă și semnificativă la capacitatea țării noastre de a se apăra.

Sarcina noastră de a îndura este o sarcină comună. Este sarcina Forțelor de Apărare și Securitate, a întregului nostru stat, a afacerilor și a tuturor celor care lucrează pentru victoria Ucrainei.

Mulțumim tuturor celor care luptă pentru Ucraina! Mulțumesc tuturor celor care mă ajută! Mulțumim tuturor celor care apără Odesa, care apără Mykolaiv, întregul nostru sud și toată Ucraina! Glorie Ucrainei!”