Ministrul Sanatatii Confirma Hotararile de ULTIMA ORA ale Guvernului pentru Toti Romanii

Ministrul Sanatatii Confirma Hotararile ULTIMA ORA Guvernului Toti Romanii

Ministrul Sanatatii confirma in mod oficial o serie de hotarari de ultima ora pe care Guvernul Romaniei urmeaza sa le adopte pentru milioane de romani din intreaga tara, iar dupa cum puteti vedea mai jos, este vorba despre indeplinire aunui jalon din PNRR cu privire la imbunatatirea accesului la servicii de sanatate.

Ministrul Sanatatii vorbeste deasemenea si despre situatia medicilor, si a altor cadre medicale, care activeaza atat in spitalele publice, cat si in cele private, iar asta pentru ca se cere o prezenta mai activa a lor in unitatile medicale publice la care sunt oricum active, dar cu un program care nu este respectat.

“Avem pe listă un proiect de ordonanță de urgență care are ca și scop introducerea noului contract-cadru. care asigură noi norme metodologice și sperăm să poată să îmbunătățească accesul la servicii de sănătate al pacienților din România. Și, de asemenea, un lucru extrem de important clarifică datele și informațiile cuprinse în dosarul electronic de sănătate al pacientului.

Ca să putem să avem un contract cadru consolidat și care să țină cont de toate sugestiile pe care le fac atât profesioniștii din domeniul sănătății, cât și organizațiile de pacienți. Termenul de elaborare a acestui contract-cadru și a normelor metodologice va începe practic la sfârșitul trimestrului al doilea și în felul ăsta este îndeplinit și un jalon din Programul Național de Redresare și Reziliență, care trebuie să revadă modul de acordare a serviciilor medicale.

În plus, spitalele publice sunt cele care rezolvă cazurile grave, cazurile ameninţătoare de moarte pentru că toate complicaţiile şi costurile aferente îngrijirii medicale se întâmplă în spitalele publice. Trebuie să fim conştienţi că dacă producem această segregare în condiţiile unei anumite limitări a numărului de personal medical, s-ar putea să rămânem în anumite spitale publice fără personal medical.

Tine de managementul spitalelor publice să se respecte programul de lucru. Acesta trebuie să fie integral, pe durata celor 7 ore care sunt obligatorii pentru medic. O să vedem cum facem încât şi aceste gărzi care trebuie efectuate, să fie efectuate în integralitatea lor,

Dacă cineva are opţiunea pentru a lucra în sistemul privat, lucrul acesta să se întâmple după programul de lucru. Pentru că dacă există un medic care are program de lucru până la ora 15.00 şi el oferă deja consultaţii la ora 12.00 în sistemul privat, atunci înseamnă că avem o problemă.”