Austria Primeste o Lovitura Majora de la CE dupa Interdictia de Aderare a Romaniei la Schengen

Austria Primeste Lovitura Majora CE Interdictia Aderare Romaniei Schengen

Austria primeste o lovita majora de la Comisia Europeana in momentul de fata, iar asta pentru ca unul dintre comisarii europeni foarte importanti a facut un anunt oficial cu privire la cererile guvernului de la Viena privind constructia de garduri la granita Bulgariei cu Turcia, spunand ca nu aceasta este solutia pentru a se rezolva problema migratiei.

Austria nu ar urma sa aiba indeplinit visul gardurilor la granitele Uniunii Europene, conform comisarului Ylva Johansson, ea afirmand ca de la Comisia Europeana nu pot veni bani pentru toate dorintele statelor europene, dar si ca problema migratiei trebuie rezolvata in mod pragmatic, prin convingerea oamenilor sa nu vina in UE daca nu au sanse sa ramana.

Austria este de acord cu aceasta teorie, dar vrea si garduri care sa protejeze granitele, plus schimbarea sistemului de acordare a azilului in Uniunea Europeana pentru a accepta aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu cea a Bulgariei, insa e greu de spus in ce masura se vor indeplini macar o parte dintre cererile avute.

“Dar trebuie să ne protejăm frontierele externe și să folosim fondurile UE cât mai eficient posibil, așa că nu exclud infrastructura fizică. Am șase miliarde de euro pentru protecția frontierelor a 27 de țări membre timp de șapte ani. Nu putem finanța tot ceea ce își doresc statele membre.

Am avut de multă vreme o politică de a nu finanța ziduri și sârmă ghimpată și nu cred că ar trebui să se schimbe. Dar ar trebui să luăm o abordare pragmatică. Trebuie să ajungem la oameni cu mult înainte ca ei să ajungă la granițele noastre externe? Uneori, este un risc să punem prea mult simbolism la graniță.”