Austria Continua cu Italia Masurile Importante Hotarate dupa Blocarea Primirii Romaniei in Schengen

Austria Continua Italia Masurile Importante Hotarate Blocarea Primirii Romaniei Schengen

Austria continua cu Italia masurile importante care au fost hotarate dupa blocarea intrarii Romaniei in Schengen, iar asta deoarece un anunt oficial facut de catre ministrul de interne Gerhard Karner, confirma o vizita pe care o va face in tara vecina in cursul urmatoarelor zile, scopul fiind discutarea unui front comun pentru rezolvarea problemei migratiei in Uniunea Europeana.

Austria vrea sa obtina si sprijinul Italiei pentru a pune presiune pe Comisia Europeana sa rezolve problema migratiei care a adus votul de veto pentru blocarea aderarii Romaniei la Schengen, inclusiv pentru modificarea sistemului de azil din Europa, astfel incat sa se creeze un mecanism la nivel european care sa descurajeze migrantii sa vina in Europa sperand ca vor obtine azil.

Austria s-a aliat deja cu Olanda pentru a-si atinge obiectivele, iar Suedia priveste deasemenea favorabil intentiile sale, la fel ca si Franta, si asa Romania va avea o misiune destul de dificila in a convinge tarile din Consiliul JAI sa ii aprobe aderarea la Schengen in 2023, impreauna cu Bulgaria, care se chinuie deasemenea sa obtina ajutor pentru a-si indeplini acest obiectiv.

“Subiectele vor include alte proceduri de azil în țări terțe, cooperarea în returnarea migranților în țările lor de origine și acțiuni ulterioare în problema migrației în UE, potrivit Ministerului de Interne de la Viena. Aceasta este a doua vizită a unui ministru austriac de la preluarea mandatului premierului Giorgia Meloni în octombrie, după cea a ministrului Europei Karoline Edtstadler (ÖVP) de acum două săptămâni.

În 2022, în Austria au fost depuse aproximativ 109.000 de cereri de azil. Aceasta este o creștere mare față de 2021. Majoritatea cererilor de azil au venit de la oameni din Afganistan.”