Ministrul Apararii Anunta Oficial Romanii, Deciziile de ULTIMA ORA privind Armata Romana si NATO

Ministrul Apararii Anunta Oficial Romanii Deciziile ULTIMA ORA Armata Romana NATO

Ministrul Apararii anunta in mod oficial romanii din toata tara in legatura cu deciziile de ultima ora care au fost luate cu privire la Armata Romana, dar si NATO, iar asta pentru ca, dupa cum puteti vedea si in mesajul de mai jos, Angel Tilvar s-a intalnit in Bosnia si Hertegovina cu militari romani si oficiali ai aliantei.

Ministrul Apararii a vizitat soldatii romani care sunt detasati in Bosnia si Hertegovina ca parte a misiunii EUFOR ALTHEA, una de extrem de mare importanta pentru aceasta regiune a Europei, si una in care Armata Romana este implicata de foarte multa vreme, urmand a ramane implicata si pentru viitor.

“Situația de securitate din Bosnia și Herțegovina și creșterea în complexitate a provocărilor în Balcanii de Vest, ca urmare a războiului dus de Federația Rusă în Ucraina, s-au aflat pe agenda discuțiilor pe care le-am avut, astăzi, la Sarajevo, cu oficialii EUFOR și NATO, generalul-maior Helmut Habermayer (Austria), și, respectiv, generalul de brigadă Pamela McGaha (SUA).

Situată în topul țărilor contributoare la misiunea EUFOR ALTHEA, România va rămâne pe deplin angajată în eforturile de menținere a unui climat sigur și stabil în Balcanii de Vest, o regiune de importanță strategică pentru noi. Suntem foarte mândri de modul exemplar în care militarii români își duc la îndeplinire sarcinile încredințate și vom rămâne și pe mai departe implicați în această misiune asumată de Uniunea Europeană.

Discuțiile cu oficialii EUFOR și NATO au vizat situația de securitate din Bosnia și Herțegovina și creșterea în complexitate a provocărilor în Balcanii de Vest, ca urmare a războiului dus de Federația Rusă în Ucraina. De asemenea, agenda convorbirilor a abordat și perspectiva prezenței, în continuare, a militarilor români la misiunea EUFOR ALTHEA.M-am întâlnit, astăzi, cu cei peste 200 de militari români din baza militară Camp Butmir (Sarajevo), care participă la misiunea EUFOR ALTHEA.

Cu siguranță, stabilitatea din Bosnia și Herțegovina este și rezultatul contribuției militarilor noștri, pe parcursul rotaţiilor succesive ale misiunilor Uniunii Europene și NATO și în care Armata a plătit tributul de sânge cu un militar căzut la datorie și trei răniți. România, ca țară cu o importantă contribuție la misiunea EUFOR, va rămâne dedicată menținerii stabilității Balcanilor de Vest. 

Pe timpul întrevederii delegației MApN cu comandantul Comandamentului NATO din Sarajevo, temele s-au axat, în principal, pe situația de securitate din BiH și modalitățile de sprijin pe care Alianța le oferă misiunii Uniunii Europene. Au fost prezentate, în principal, tipul și numărul de misiuni executate, respectiv evoluția situației de securitate în aria de responsabilitate.”