Austria Confirma o Importanta Alianta cu Italia dupa Blocarea Accesului Romaniei in Schengen

Austria Confirma Importanta Alianta Italia Blocarea Accesului Romaniei Schengen

Austria confirma o foarte importanta alianta cu Italia dupa blocarea intrarii Romaniei in Schengen, ministrul de interne Gerhard Karner anuntand in mod oficial faptul ca ambele tari au obiective comune cand vine vorba despre reducerea migratiei catre Europa, dar si in aplicarea unei presiuni mai mari fata de Comisia Europeana pe acest subiect.

Austria spune ca sustine demersurile pe care Italia le poarta cu tarile din Africa de Nord pentru a reduce migratia catre Europa, dar si pentru a repatria migrantii in tarile de oricine, daca ei nu au posibilitatea de a obtine azil in Europa, acestea fiind doua dintre principalele motive din cauza carora guvernul de la Viena a votat impotriva aderarii Romaniei la Schengen.

Austria este afectata de migrantii care vin din alte regiuni de pe glob, pe alte rute, dar problema de baza este aceeasi pentru ambele tari, iar desi Italia nu se opune intrarii Romaniei in Schengen, se aliaza cu austriecii pentru a obtine schimbarea sistemului de acordare a azilului in Uniunea Europeana, si fonduri pentru granite.

“Vrem să înăsprim împreună frâna de azil și, prin urmare, să lucrăm împreună la întoarcerea migranților în țările lor de origine. Italia are relații speciale cu statele din Africa de Nord și poartă în prezent numeroase discuții despre o posibilă cooperare. Susținem Italia în acest sens.

Cooperarea cu țări precum Tunisia sau Egipt este, de asemenea, în interesul Austriei, deoarece migranții se pot întoarce mai repede în țările lor de origine. În ceea ce privește numărul cererilor de azil, Austria se află pe locul patru, iar Italia pe locul cinci în UE. Italia este afectată în special de migrația pe ruta centrală mediteraneană, Austria de migrația prin Balcani.”