Avertizari Meteorologice ANM de ULTIMA ORA in Romania pe 5 Februarie

Avertizari Meteorologice ANM ULTIMA ORA Romania 5 Februarie

Avertizari meteorologice de la ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, au fost emise in Romania pentru data de 5 februarie 2023, iar asta ne aduce in imediata atentie faptul ca in mai multe regiuni din Romania vor fi intalnite fenomene meteo de tip cod galben.

ANM vorbeste despre ninsoare care va fi viscolita de catre vanturile care vor atinge viteze de pana la 70 km/h, zapada depusa deja putand fi transportata in anumite regiuni, iar asta poate reduce substantial vizibilitate apentru oamenii care se deplaseaza pe drumurile publice.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Fenomene vizate și zone afectate: transport de zăpadă, viscol în Carpații Meridionali și Orientali.

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 20.

În Carpații Meridionali și Orientali, local și temporar va mai ninge, iar vântul va avea intensificări cu viteze, în general, de 60…70 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80…90 km/h. Vor fi perioade cu transport de zăpadă, viscol și vizibilitate redusă.

COD GALBEN!

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului, perioade cu transport de zăpadă în jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea;

Interval de valabilitate: 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 20.

În jumătatea de sud a Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea vor fi intensificări temporare ale vântului, cu rafale, în general, de 50…70 km/h, astfel că vor fi perioade cu transport de zăpadă și vizibilitate redusă.