Volodimir Zelenski Anunta ca 116 Soldati Ucrainieni au fost Repatriati

Volodimir Zelenski a anuntat ca 116 soldati ucrainieni au fost repatriati din captivitatea armatei ruse, fiind vorba despre 114 soldati si sergenti, plus 2 ofiteri, pana acum fiind repatriati nu mai putin de 1.762 de cetateni ai Ucrainei din captivitatea rusilor.

“Avem vești bune. Alți 116 ucraineni au fost eliberați din captivitatea rusă. Dintre aceștia, 114 sunt soldați și sergenți, iar doi sunt ofițeri.

Soldații armatei noastre, Gărzii Naționale, apărarea teritorială, Marinei, polițiștii de frontieră și Serviciul de Stat de Urgență.

Lucrăm constant pentru a aduce acasă toți oamenii noștri ținuți în captivitate rusă. Și sunt fericit de fiecare dată când reușește.

Din 24 februarie, echipa noastră a reușit să returneze în total 1.762 de bărbați și femei ucraineni din captivitatea rusă. De asemenea, le mulțumesc tuturor celor implicați în ajutorarea acestor oameni după întoarcerea lor.

Astăzi, am semnat documentele relevante pentru a mai face un pas de protejare și curățare a statului nostru de cei de partea agresorului.

Există o solicitare din partea Serviciului de Securitate cu privire la persoanele cu evidență că au cetățenie rusă.

Mâine se va face un alt pas legal pentru implementarea deciziilor de sancțiuni ale NSDC.

Și lucrăm pentru a sincroniza deciziile noastre de sancțiuni cu jurisdicțiile partenere. Dușmanii lumii libere nu au dreptul să folosească lumea liberă pentru propriile lor interese.

Slavă tuturor soldaților noștri! Mulțumesc tuturor celor care ajută! Glorie Ucrainei!”