Austria ATACATA Intr-un Anunt de Ultima Ora al CE privind Intrarea in Schengen a Romaniei

Austria ATACATA Anunt Ultima Ora CE Intrarea Schengen Romaniei

Austria este tinta unui atac lansat de catre Comisia Europeana impotriva guvernului de la Viena dupa blocarea intrarii Romaniei in Schengen, iar asta pentru ca de la Bruxelles vine un mesaj foarte serios impotriva atitudinii pe care cancelarul Karl Nehammer o are, dar nu doar impotriva tarii noastre, ci si impotriva Bulgariei, dupa cum puteti vedea si in mesajul de mai jos.

Austria este atacata de catre vicepresedintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, acesta spunand ca impunerea unor conditii suplimentare Romaniei si Buglariei pentru a li se permite aderarea la Schengen, dupa ce au indeplinit deja cerintele principale legate de aderare, este nedrept pentru ambele tari, o problema mai serioasa avand in centru tara noastra vecina, si Olanda.

Austria nu a vrut nici Romania, si nici Bulgaria, in Schengen, iar Olanda nu vrea Bulgaria, spunand ca aceasta nu respecta statul de drept, si cere noi rapoarte pe MCV de la Comisia Europeana pentru a le permite aderarea in spatiul Schengen, ceea ce desigur ca afecteaza inclusiv procesul de aderare al Romaniei, insa de la Bruxelles se cere permiterea aderarii fara alte piedici.

“Punerea unor condiții suplimentare înainte de intrarea Bulgariei în Schengen este nedreaptă față de eforturile depuse de cele două țări. Pentru Comisia Europeană, România și Bulgaria îndeplinesc toate condițiile pentru Schengen și faptul că nu au fost acceptate este regretabil.

Ar trebui respectate procedurile de deschidere a negocierilor Schengen pentru Bulgaria și România, care la momentul respectiv nu prevedeau rapoarte privind respectarea statului de drept, iar impunerea unor condiții suplimentare ar fi nedreaptă față de acestea. Țările de Jos solicită Comisiei Europene să emită un alt raport în cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare privind reformele judiciare.”