Ministrul Sanatatii Anunta Decizii de ULTIMA ORA dupa CUTREMURUL din Turcia si Siria

Ministrul Sanatatii Anunta Decizii ULTIMA ORA CUTREMURUL Turcia Siria

Ministrul Sanatatii a anuntat in mod oficial o serie de decizii de ultima ora in urma cutremurului devastator din Turcia si Siria, dar si a replicii care a urmat, ea fiind aproape la fel de puternica precum cutremurul initial, iar mai jos puteti vedea masurile care au fost decise de catre autoritatile tarii noastre acum.

Ministrul Sanatatii vorbeste despre ajutorul dat din tara, dar si despre o cerinta pentru romani de a dona sange care sa fie trimis in Turcia pentru a fi folosit in cazul miilor, si miilor, de victime care sunt tratate de catre echipele medicale, sau care vor fi scoase de sub daramaturi in cursul urmatoarelor ore si zile.

“Ministerul Sănătății din România este solidar cu victimele cutremurului catastrofal care a provocat mii de decese și răniți în Turcia și în Siria și oferă sprijin autorităților turce. Imediat după producerea cutremurului care a afectat grav comunitățile din Turcia și din nordul Siriei, Ministrul Sănătății, Prof. univ. dr. Alexandru Rafila a luat legătura cu ambasadorul Republicii Turcia în România, dl. Ozgur K. Altan.

Pentru a-și exprima solidaritatea și pentru a oferi un sprijin imediat. De asemenea, Ministerul Sănătății este în legătură cu ambasada României la Ankara pentru eventualele solicitări și pentru asigurarea evaluării medicale și a consilierii psihologice pentru 10 studenți români care sunt repatriați din regiunea afectată.

Ministerul Sănătății, împreună cu Universitățile de Medicină și Farmacie mobilizează profesioniștii din sănătate care doresc să ajute ca voluntari în constituirea unor echipe medicale care să fie disponibile pentru deplasare în zonele afectate. Totodată, a fost organizată o campanie de donare de sânge pentru victimele cutremurului care au nevoie de transfuzii.

Sunt pregătite medicamente și materiale sanitare care pot fi puse la dispoziția autorităților turce. Mai multe informații despre înscrierea medicilor și asistenților medicali ca voluntari pentru echipele necesare acordării de asistență medicală și despre locațiile pentru donarea de sânge, destinat victimelor cutremurului se găsesc pe website-ul ministerului. Numeroase victime, multi raniti, pagube materiale imense, este de datoria noastra sa ajutam Guvernul Turciei, autoritatile care se lupta cu gestionarea acestei situatii de criza.

Profesionistii de sanatate din Romania impreuna cu ministerul, cu universitatile de medicina si farmacie, fac un efort pentru a organiza echipe de voluntari care sa se deplaseze, in caz de nevoie in zonele afectate. Deasemenea o campanie de donare de sange pentru victimele acestui cutremur este in curs de desfasurare, suntem alaturi de prietenii nostri turci, dar si alaturi de ranitii din nordul Siriei, de familiile lor, pentru a le acorda tot sprijinul.”